GoPro něco chystá na 28. září. Bude to akční kamera Hero6?

GoPro chystá 28. září 2017 představit nějakou novinku. S určitostí se bude jednat o nové příslušenství, ovšem je velmi pravděpodobné, že se dočkáme i nové kamery. Bude se jednat o GoPro Hero6?

GoPro HERO6 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Že GoPro chystá představení nějaké novinky na 28. září není žádné tajemství. Očekává se představení i nové akční kamery. Pokud tomu opravdu tak bude, tak GoPro sníží interval vydávání nových akčních kamer Hero ze dvou na jeden rok (hero5 přišla v roce 2016, Hero4 v roce 2014 a Hero3 pak v roce 2012).


Google indexuje stránku s názvem Hero6

Google už dokonce indexuje stránku s názvem Hero6 Black, v současnosti se na ní nachází pouze hlášení o neexistující stránce. Na začátku roku 2017 řekl šéf GoPro Nick Woodman: "Můžeme potvrdit, že budou nové kamery a další doplňky vydané v průběhu roku 2017 a novou kamerou bude Hero6".

Tip: GoPro Hero6 oficiálně! Jaká je tato akční kamera?

Už známe některé informace o GoPro Fusion, což je kamera pro virtuální realitu. Co ovšem čekat od Hero6? Pokud by tato akční kamera dostala 4K 60fps rozlišení, tak by se vyrovnala maximálně Yi 4K+ (recenze), která se již delší dobu prodává:

Xiaomi Yi 4K+ (4K Plus) lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Dokonce i chystaná SJCAM SJ8 by měla disponovat 4K 60fps rozlišením. Jenže Yi 4K+ i SJCAM SJ8 mají (nebo budou mít) u Full HD videa (1080p) maximálně 120fps. Ač zvýšit maximální rozlišení videa (na 8K) bude nejspíš problém (pro náročnost na čip i senzor), tak využití Full HD videa s 240fps by problém být neměl. Rozhodně se GoPro bude držet osvědčených věcí a nabídne GPS modul nebo dotykový displej. Chybět nebude ani stabilizace a nejspíše opět ta elektronická.

Možná si říkáte, že by GoPro mělo reagovat na Sony RX0 s možností nahrávat až s 1000fps. Ovšem ač spousta webů nazývá RX0 jako akční kameru, tak se jedná spíše o kvalitní fotoaparát, který umí velmi krátké slowmotion videa. S čím tedy GoPro Hero6 přijde? Uvidíme. Snad už 28. září 2017.

Aktuality

Neomezené úložiště pro Vaše fotky

Společnost Google spustila službu Fotky Google a nabízí neomezené úložiště pro Vaše fotky. Služba je určená jak pro mobilní zařízení, tak i pro počítače.

 

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde