GoPro Karma vs DJI Mavic PRO: souboj specifikací dronů

Po představení GoPro Karma přišla i společnost DJI se svým novým dronem Mavic PRO a oba drony si vzájemně chtějí konkurovat. Jak jsou na tom ve srovnání parametrů? Který dron bude lepší?

V předchozích článcích jsme Vám ukázali, jaká videa ve 4K rozlišení natáčí GoPro Karma (více zde) i DJI Mavic PRO (více zde). Nyní se pojďme podívat na některé parametry obou dronů a poravnat si je.

DJI Mavic PRO vs GoPro Karma (srovnání dronů)

Rozměry a hmotnost
Hlavní výhoda dronu GoPro Karma i DJI Mavic by měla být v tom, že se dají složit a pohodlně přenášet. Ač to umí oba dva drony, tak v tomto ohledu má navrch DJI Mavic PRO. Ten má ve složeném stavu rozměry 83 x 83 x 198 mm, kdežto GoPro Karma 9,9 × 224,3 × 356.2 mm.
 
 
Také při porovnání hmotností vyhrává DJI Mavic PRO se 734 gramy, dron od GoPro je těžší o 272 gramů (1006 gramů).
 
Maximální rychlost a vzdálenost
DJI Mavic PRO má maximální rychlost 64 km/h (40 mph) a GoPro Karma zvládá jako své rychlostní maximum 56 km/h (35 mph). GoPro Karma má letovou vzdálenost 3 km a DJI Mavic PRO až 13 km.
 
Doba letu
Velmi důležitou veličinou je také jak dlouho se dron udrží ve vzduchu na jedno nabití baterie. I v tomhle parametru vede dron od DJI. Mavic PRO totiž zvládne létat až 27 minut, kdežto dronu GoPro Karma dojde energie po 20 minutách.
 
Kamera
Dron DJI Mavic PRO má svou vlastní integrovanou 4K kameru a k dronu od GoPro si můžete přikoupit Hero5 Black (nebo koupit již dron v setu s kamerou) či starší Hero4 Black. Kamera v dronu od DJI má maximální rozlišení 4K s 30fps a u 1080p videa lze nastavit až 96 snímků za sekundu. GoPro Hero5 Black zvládá také 4K rozlišení a u Full HD je k dispozici 120fps. Focení je u obou možné do 12MPx rozlišení a obě kamery disponují focení do RAW (bavíme-li se u GoPro o Hero5 Black).
 
Stabilizace
Oba drony mají kamery stabilizované pomocí 3-osého gimbalu. Ten u DJI Mavic PRO má širší rozsah pohybu (DJI: -90° až +30°; GoPro: -90° až 0°) a gimbal u DJI Mavic PRO dokáže s kamerou i otáčet. U GoPro Karma je nesporná výhoda v tom, že gimbal s kamerou můžete vyjmout z dronu a využít samostatně.
 
Dálkový ovladač
DJI Mavic PRO můžete pořídit i bez dálkového ovladače a využít k ovládání dronu mobilní telefon s aplikací. Jak GoPro Karma, tak i DJI Mavic PRO mají dálkový ovladač s LCD displejem, u dronu od GoPro je navíc dotykový a má 5".
 
Letové režimy
GoPro Karma je více určena pro lidi, kteří již umí s drony létat a nespoléhá se moc na automatické režimy. Proto jí nejspíš chybí funkce jako sledování uživatele, vyhýbání se překážkám nebo sledování vyznačeného bodu, kterými naopak dron Mavic PRO disponuje. GoPro Karma může sám létat mezi dvěma určenými body. Dron od GoPro využívá GPS, DJI Mavic PRO k GPS přidává i Glonass.
 
Cena
České cena GoPro Karma není oficiálně zveřejněna. GoPro Karma je možné pořídit za 799$ bez kamery a s ovladačem a za 1099$ v setu s Hero5.
 
DJI Mavic Pro DJIM0250 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
 
Na nějaké hodnocení obou dronů, by chtělo DJI Mavic PRO i GoPro Karma vyzkoušet. Sympatičtěji vypadá na první pohled DJI Mavic, nejen že má menší rozměry a hmotnost, také nabízí i více funkcí. GoPro Karma má ale jednu obrovskou výhodu, kamera Hero5 Black se dá použít nejen na dronu, ale můžete ji vzít kamkoliv sebou, ať už na kolo, při potápění a dalších aktivitách. Tohle Vám DJI Mavic PRO nabídnout nemůže.
 
Který dron je podle Vás lepší? GoPro Karma nebo DJI Mavic PRO?
 
GoPro Karma Light - QKWXX-015-EU lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Niceboy PILOT X: videopohled na kameru do auta s GPS

PILOT X je první kamera do auta od Niceboy s magnetickým držákem. Navíc disponuje GPS modulem, který se uchycuje také pomocí magnetů. Podívejte se exklusivně na kameru Niceboy PILOT X v našem videopohledu.

Niceboy PILOT X – kamera do auta s GPS a magnetickým držákem

Niceboy uvádí na trh novou černou skříňku do auta, jejíž hlavním lákadlem je snadná manipulace díky magnetickému držáku. Stejný systém magnetického uchycení má dokonce i GPS modul. Co všechno Niceboy PILOT X umí a jaká je cena?

SJCAM SJ9 Strike: 4K 60fps video a voděodolnost bez pouzdra

SJCAM SJ9 Strike bude nový model akční kamery čínského výrobce. Tato kamera bude voděodolná i bez pouzdra a nabídne až 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu. Půjde o důstojného konkurenta pro GoPro HERO7 Black?

GoPro Hero7 v limitované edici Dusk White

GoPro vydává limitovanou edici své akční kamery Hero7 Black. Vypadá to, že bílá je nová černá! GoPro Hero7 Black je v současné době nejlépe vybavenou kamerou na trhu a limitovaná edice Dusk White by GoPro měla pomoci v prodejích.

SJCAM Ion: nová řada akčních kamer brzo dorazí na trh

SJCAM chystá tři nové akční kamery. SJCAM Ion Carbon, Ion Totem a Ion Krypton nenabídnou nic zásadního a jedná se tak spíše o nesmyslnou řadu akčních kamer v portfoliu čínského výrobce. Co budou kamery umět?

Niceboy PILOT Q1: základní HD kamera do auta s 3" displejem

Niceboy přichází na trh s novou kamerou do auta. Po modelu PILOT Q3 se do prodeje dostane levnější varianta PILOT Q1 s interpolovaným Full HD rozlišením. Lákadlem může být velký 3" displej. Jaká bude cena autokamery Niceboy PILOT Q1?

DJI Osmo Pocket: malá 4K 60fps kamera na 3-osém gimbalu

DJI přichází s novou malou kamerou s 4K 60fps rozlišením, která je umístěna na 3-osém gimbalu. Na jedno nabití vydřží Osmo Pocket 140 minut a překvapí také cenou. Navíc s obalem je zaručena vodotěsnost do 60 metrů!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde