GoPro HERO7 Silver VS Niceboy VEGA 6: srovnání parametrů

GoPro HERO7 Silver a Niceboy VEGA 6 jsou si parametrově velmi podobné. V čem se ale přesně tyto akční kamery liší, a která kamera toho nabídne za danou cenu více? Srovnali jsme parametry kamer GoPro a Niceboy.

GoPro přišlo na trh hned se třemi variantami modelové řady 7. GoPro Hero7 Silver je takový střed, kdy se u této akční kamery dočkáme 4K rozlišení. Ovšem svou akční kameru s 4K videem má také Niceboy. Jak si jejich VEGA 6 vede ve srovnání parametrů právě s modelem HERO7 od GoPro?

GoPro u své akční kamery neprozradilo, jaký čip a senzor ve své kameře HERO7 Silver používá. V Niceboy pak najdeme čip HiSilicon 3559 a senzor Sony IMX258. Obě kamery mají jako své maximum 4K rozlišení s 30 snímky za sekundu a u Full HD videa pak lze nastavit maximálně 60fps. Rozdíl je ovšem ve stabilizaci. Ač GoPro i Niceboy nasadilo do svých modelů elektronickou stabilizaci, tak u Hero7 Silver je dostupná maximálně do Full HD rozlišení a u VEGA 6 pak lze video stabilizovat u všech rozlišeních, tedy až do 4K videa.

Pokud se ještě zastavíme u videa, tak Niceboy VEGA 6 nabízí moderní kódování pomocí H.265, u GoPro Hero7 Silver si musíme vystačit s H.264 (jaké jsou rozdíly mezi kodeky H.264 a H.265?). Maximální datový tok u obou kamer je pak srovnatelný a pohybuje se přes 60Mbps.

Největší výhodou je u GoPro Hero7 Silver přítomnost GPS modulu, kdy si do videa můžete přidat informace o rychlosti či záznam trasy na mapě. Potěší také vodotěsnosti bez pouzdra do 10 metrů. Niceboy VEGA 6 zase navíc přichází s HDMI portem a v prodejním balení najdeme dálkový ovladač.

A jak se zmíněné specifikace odrážejí v českých cenách? GoPro Hero7 Silver je dražší než Niceboy VEGA 6, aktuální ceny zjistíte na uvedených odkazech:

GoPro HERO7 Silver lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy Vega 6 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Vybíráme zrcadlovku. Značka levně

DSLR jsou pořád tou nejlepší volbou, co koupit, když to s fotkami myslíte vážně. Jakou zrcadlovku vybrat, aby nás nezruinovala?

Zoner Studio ve verzi 18

Zoner představil svou novou verzi programu pro úpravu fotografií. Zoner studio 18 přináší zjednodušený design, vylepšené úpravy v RAW, podporu 4K rozlišení na monitorech a další.

Nejlepší nové bezzrcadlovky 2015

Bezzrcadlovky nebo chcete-li kompaktní fotoaparáty, jsou nejlepším poměrem cena a výkon. Nestačí-li Vám obyčejný kompaktní fotoaparát a kvalitní zrcadlovka Vám přijde drahá, pak je tady pro Vás náš výběr toho nejlepšího.

Jsem Ezviz S1, jsem legenda

Značka Ezviz označuje svou novou kameru za legendu. Sice jsou to silná slova, ale zaujmout může. Hlavně pro svou výdrž na jedno nabití!

Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Celkem neznámá čínská společnost Eken představila svou novou outdoorovou kameru s názvem H9. Ta se chlubí možností natáčet videa v rozlišení 4096x2160 pixelů. Tedy v Ultra HD rozlišení.

GoPro Hero 4 Session: nejmenší hrdina!

Výrobce outdoorových kamer GoPro představil svou nejmenší kameru. Jmenuje se Hero 4 Session. Je lehčí a menší než Hero 4, ale stejně vybavená!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde