GoPro Hero5 Black vs Hero5 Session. Jaké jsou rozdíly?

GoPro Hero 5 Black i Hero 5 Session jsou stále žhavou novinkou a i když obě kamery svými specifikacemi vypadají stejně, tak rozdíly mezi nimi najdeme. Jaké jsou?

Akční kamery GoPro Hero5 Black a Hero5 Session přinesly některé vylepšení oproti předcházející řadě a mezi sebou se neliší jen designem, i když tento rozdíl je nejvíce patrný.

GoPro Hero 5 Black vs Hero 5 Session

Design a funkce
GoPro Hero5 Black je celkově větší kamerou a díky tomu se u ní dočkáme displeje na přední straně, který zobrazuje nastavení kamery a na zadní straně Hero5 Black je dokonce 2" dotykový displej s živým náhledem nahrávaného videa. Kameře nechybí USB typu C, HDMI a pochopitelně slot na paměťové karty.
 
GoPro Hero5 Session je menší kamerou a proto se více hodí pro připevnění na místa, kde by s Hero5 Black již mohl být problém. Menší kameru určitě ocení i lidé, kteří si ji chtějí umístit na přilbu. Bohužel se u této menší kamery dočkáme jen malinkého monochromatického displeje, který slouží pro zobrazení informací o nastavení. Hero5 Session má také USB typu C, slot na paměťové karty, ale již se musíte obejít bez HDMI připojení.
 
Kamera GoPro Hero5 Black i Hero5 Session mají stabilizaci videa a stejně jsou voděodolné i bez pouzdra do hloubky 10 metrů. Rozdíl není ani v hlasovém ovládání, kdy kamerám můžete zadávat až 12 povelů. GPS najdete pouze u kamery GoPro Hero5 Black a tato kamera má také větší baterii o 220 mAh než Hero5 Session (1220 mAh vs 1000 mAh). Hero5 Black má vyjímatelnou baterii, kdežto Hero5 Session má baterii umístěnou na pevno a nelze ji vyměnit za jinou. U Hero5 Session si musíte vystačit s mono nahrávaným zvukem, u Hero5 Black je k dispozici stereo. Obě kamery podporují externí mikrofony.
 
Video a foto
Obě kamery mají jako své maximální rozlišení u videa 4K s 30 snímky za sekundu s datovým tokem až 60Mbps, u dalších rozlišení má více fps kamera Hero5 Black:
 
GoPro Hero5 Black
  • 2,7K až 60fps
  • 1440p až 80fps
  • 1080p až 120fps
  • 720p až 240fps
GoPro Hero5 Session
  • 2,7K až 48fps
  • 1440p až 60fps
  • 1080p až 90fps
  • 720p až 120fps
I když ani u jedné z kamer nebyl zveřejněn HW (konkrétní procesor a senzor), tak z počtu snímků za sekundu je patrné, že procesor u Hero5 Black bude lepší.
 

GoPro Hero5 Black dokáže fotit až do rozlišení 12MPx, Hero5 Session pak do rozlišení 10MPx. GoPro Hero5 se pyšní také technologií pro lepší fotografie za horšího osvětlení a ultra ostrostí fotek. Do RAW je možné fotit pouze s kamerou GoPro Hero5 Black

Obsah prodejního balení a cena
V prodejním balení u obou kamer dostanete naprosto to samé: kameru, rám (pro vložení kamery a propojení s dalším příslušenstvím), zakřivený a plochý nalepovací držák, propojovací držák a USB kabel.
 
GoPro Hero5 Session je levnější z kamer, ovšem za příplatek k Hero5 Black dostanete mnohem víc funkcí a také kvalitnější fotografie a vyšší počet snímků u videa. Aktuální ceny obou kamer:

Aktuality

Sony představilo novou DSLR Alpha A68

Nový foťák od Sony Alpha A68, který byl právě představen, si půjčuje senzor z nejvyššího mode A77 II, má 24MPx a 79 ostřících bodů.

Elephone 4K levná akční kamera

Maďarský výrobce mobilních telefonů Elephone se pouští do boje i s outdoorovými kamerami. Jejich první kamera by měla umět 4K video.

Eken H3: levná 4K kamera na sport

Nová kamera od Eken s označením H3 bude umět nahrávat videa až do rozlišení 4K. A měla by být velmi levná!

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde