GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

Na konci března byla představena nová akční kamera GoPro Hero. Jedná se o nejlevnější akční kameru od GoPro. V prodeji ovšem i nadále zůstávají modely Hero6 a Hero5. Jaké jsou rozdíly mezi kamerami? Přečtěte si také naše velké srovnání kamer GoPro Hero5 a Hero6.

GoPro Hero jako základní a nejlevnější model z této trojice nabídne nejméně. Jako maximální rozlišení umí 2K (1440p) s 60 snímky za sekundu a stejná snímková frekvence jde nastavit u Full HD videa. Na opačném konci stojí logicky model Hero6, který umí 4K rozlišení s 60fps a Full HD video zvládá až 240 snímků za sekundu. Model GoPro Hero6 i Hero5 Black pak ještě navíc nabídnou 2,7K rozlišení, kdy u Hero5 lze mít při tomto videu 60fps a u Hero6 pak dokonce 120 snímků za sekundu.

Pouze GoPro Hero6 Black umí kodek H.265 (více o kodeku H.265), zbylé dvě kamery od GoPro si musí vystačit s běžným H.264. Nejvyšší datový tok videa pak také nabídne GoPro Hero6 a to maximálně 78Mbps. Hodnota to není nijak vysoká, protože např. akční kamera Yi 4K+ umí až 135Mbps. Stabilizaci videa mají také všechny akční kamery, nejlépe a do nejvyššího rozlišení ji zvládá GoPro Hero6 (do 4K 30fps).

U nejlevnějšího modelu nejsou známé specifikace v podobě senzor u procesoru. Jisté tak je, že GoPro Hero má 10MPx senzor a to je vše. Model Hero6 pak má senzor Sony IMX377 s 12MPx rozlišením a procesor vlastní výroby (GP1) a GoPro Hero5 Black má čip Ambarella A9SE a senzor Sony IMX377 (tedy stejný HW jako Yi 4K).

Designově a rozměry jsou si všechny tři kamery rovny. Proto i u nejlevnějšího modelu najdeme dotykový displej s 2" a tento model tak v tomto ohledu nezaostává za svými dražšími sourozenci. Zamrzet však u GoPro Hero musí absence režimu Protune, což je od GoPro celkem nelogický krok. Všechny tři kamery pak jsou vodotěsné i bez pouzdra a to do hloubky 30 metrů. Ani jedné nechybí Bluetooth, WiFi či HDMI port. Naopak u GoPro Hero chybí GPS, kterou najdeme u Hero5 i Hero6.

Z logiky výše napsaného jsou odvozeny i ceny. GoPro Hero je nejlevnější a Hero6 pak nejdrazší model:

GoPro CHDHB-501-RW lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO6 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: GoPro

Aktuality

YI Compact Dash: základní černá skříňka za 1000Kč

YI Compact Dash Camera je nejnižší model černé skříňky do auta od Yi Technology. Tato autokamera nabízí Full HD rozlišení, noční režim a velký 2,7" displej s živým náhledem nahrávaného videa. Yi Compact Dash zaujme i cenou.

SJCAM SJ4000 Air: nástupce úspěšných akčních kamer?

  

Historicky nejúspěšnějším modelem akční kamery od SJCAM je SJ4000 a SJ4000 WiFi. V novém roce se dočkáme nejspíše jejich nástupce. Model SJ4000 Air bude mít některá vylepšení a hlavně velmi zajímavou cenu. Co o kameře víme?

Niceboy Vega 5 POP VS SJCAM SJ6 Legend: srovnání akčních kamer

Akční kamery Niceboy Vega 5 POP a SJCAM SJ6 Legend mají stejný čip, ovšem liší se senzorem. Jedna využívá senzor Panasonic a druhá Sony. Rozdíly jsou i v kvalitě videa a fotek a v dalších parametrech. Jakou akční kameru koupit?

Testujeme akční kameru Niceboy Vega 5 POP: Co Vás zajímá?

Vega 5 POP je první akční kamera od Niceboy, která disponuje optickou stabilizací videa pomocí gyroskopu a také se poprvé u Niceboy dočkáme dotykového displeje. Základem je senzor Sony a čip Novatek. Jak uspěje v recenzi?

Niceboy Vega+ VS Niceboy Vega 5 FUN. srovnání akčních kamer

Niceboy Vega 5 FUN je nástupcem modelu Vega+. Obě akční kamery prošly naší recenzí, ovšem jaké jsou mezi nimi rozdíly? Vega 5 FUN jako nástupce přináší spousty vylepšení oproti Vega+, podívejte se na ty zásadní změny.

Recenze akční kamery Niceboy Vega 5 FUN. Jak uspěla?

Testem prošla akční kamera Niceboy Vega 5 FUN, která je nástupcem oblíbeného modelu Vega+. Jde hlavně o Full HD kameru s 30 snímky za sekundu, ale interpolovaně zvládá až 4K rozlišení. Přečtěte si recenzi Vega 5 FUN.

SJCAM A10: odolnost proti vodě bez pouzdra a 3 hodiny výdrž

V SJCAM za nedlouho představí novou akční kameru A10, která bude mít certifikaci IP65. SJCAM A10 bude osazena senzorem Sony, novým čipem Novatek a nabídne i 2" displej či 2650 mAh baterii. Přibalen bude i držák do auta.

Niceboy Vega 5 FUN: videopohled na akční kameru

Vega 5 FUN je nová akční kamera od Niceboy s relativně nízkou cenou. Jde hlavně o 1080p 30fps kameru, ovšem v menu najdeme i např. interpolované 4K rozlišení. Podívejte se, co kamera Vega 5 FUN umí a jak vypadá na prvním videu.

Black friday 2017: slevy na akční kamery na Černý pátek

Loňský Černý pátek slevám na akční kamery moc nepřál. Letos se ovšem nějaká ta výhodná nabídka najde. Sleva je na špičkovou Sony FDR-X3000 nebo opravdu odolnou akční kameru Olympus. Ve slevě je i Niceboy nebo SJCAM.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde