GoPro Fusion: 5.2K 30fps panoramatická kamera pro virtuální realitu

GoPro se chystá na 360° kameru pro virtuální realitu, které bude umět neuvěřitelné 5.2K rozlišení s 30 snímky za sekundu. Kameru využijí hlavně profesionálové, cena GoPro Fusion bude vysoká.

GoPro uvede na trh svou první kameru pro virtuální realitu, která zvádne 5,2K rozlišení. Vyšší rozlišení nabídne například Yi 360 VR, která umí 5,7K 30fps.

Na rozdíl od jiných akčních kamer bude GoPro Fusion 360° kamera, které dokáže nahrávat video v rozlišení 5,2K s 30fps (jak budou videa vypadat, se můžete přesvědčit níže v článku). Pokud ale budete chtít klasické video, tak lze využít funkci OverCapture a z již natočeného videa pro virtuální realitu si vytvoříte klasické video.

GoPro Fusion bude mít dva objektivy, senzory budou mít rozlišení 18MPx. Kamera mimo zmíněné 5,2K rozlišení bude umět také 3K video s 60fps. Videa budou nahrávána do MP4 formátu a s datovým tokem 120Mbps. GoPro Fusion bude vybavena čtveřicí mikrofonů pro virtuální zážitek i ze zvuku. Bez pouzdra bude odolná proti vodě až do hloubky pět metrů. Kapacita baterie u GoPro Fusion je 2620 mAh. GoPro Fusion nechybí elektronická stabilizace a ve výbavě najdeme i GPS, akcelerometr, gyroskop, kompas. Samozřejmostí je WiFi a Bluetooth konektivita.

GoPro Fusion se začne prodávat na konci roku 2017 a to za cenu €749.99 (19400Kč). Za podobnou cenu se již prodává Garmin Virb 360, která zvládá až 5,7K rozlišení. V současné době můžete zakoupit novinku GoPro Hero6 Black, která umí 4K 60fps nebo 1080p 240fps rozlišení. Cena GoPro Hero6 je v českých eshopech následující:

GoPro HERO6 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Garmin Virb 360 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: gopro.com

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy VEGA 6 star. Jak uspěla?

Niceboy VEGA 6 star se chce stát hvězdou mezi akčními kamerami. Zazáří na tomto přeplněném nebi se svým videem a optickou stabilizací? VEGA 6 star prošla naším testem, jak v recenzi dopadla?

Po SJCAM SJ8 PRO se do prodeje dostávají i SJ8+ a SJ8 Air

Série akčních kamer SJ8 od SJCAM má celkem tři kamery, nejvyšší model se už nějakou dobu prodává i v ČR. Nyní se do prodeje dostávají i další dva modely SJ8+ a SJ8 Air. Jaká je jejich česká cena? A mají vůbec tyto kamery smysl?

Testujeme Niceboy Vega 6 star s optickou stabilizací

Akční kamera Niceboy Vega 6 star dorazí během pár dnů na české pulty. Tato kamera s nativním 2K rozlišením či optickou stabilizací videa právě dorazila na recenzi. Máte na kameru VEGA 6 star otázky? Ptejte se!

Akční kamera Niceboy Vega 5 za 3990Kč jen do 17.6.2018!

Stále ještě TOP model akční kamery od Niceboy s 4K rozlišením můžete až do neděle u jednoho prodejce zakoupit za akční cenu 3990Kč. Vega 5 má čip Ambarella, senzor Sony a u Full HD videa disponuje až 120fps.

SJCAM SJ8 Pro: první 4K 60fps videa natočená kamerou

Začátek prodeje akční kamery SJCAM SJ8 Pro je na spadnutí a na internetu se objevují první videa natočená touto kamerou ve 4K 60fps rozlišení. Podívejte se jak kvalitně SJ8 Pro s čipem Ambarella a senzorem Sony nahrává.

SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde