GitUp F1: nová akční kamera s 4K rozlišením a stabilizací

Společnost GitUp představila novou akční kameru F1, která zvládne nativní 4K rozlišení. Její tvar se liší od toho, co běžně známe u akčních kamer. Výrobce slibuje kvalitní záběry i za nízkého osvětlení a srcem bude čip Ambarella.

Nejdříve jsme přinesli informace o modelu Git 3, ten ovšem v podání GitUp vypadal spíše jako propadák. Přeci jen se v dnešní době od výrobců akčních kamer čeká i model s 4K rozlišením. V GitUp ovšem představují i model F1, který již UltraHD video přinese.

V akční kameře GitUp F1 bude použit čip Ambarella A12 (rozdíly mezi čipy Ambarella najdete v tomto článku). Ten je nejmíň výkonný ze všech 4K čipů, ovšem výsledky ve zpracování videa nejsou vůbec špatné. Ostatně mezi TOP akční kamery jsme zařadili hned dvě kamery s tímto hardwarem. 

GitUp nesděluje přesné označení senzoru v této akční kameře, víme jen, že se jedná o Sony Exmor 1/2,5 " s 8MPx rozlišením (Sony IMX317). Tedy v GitUp F1 nebude použitý Sony IMX117, který známe z většiny 4K akčních kamer. Výrobce u tohoto senzoru slibuje kvalitní výsledky u nahrávaného videa i za nepříznivého osvětlení.

Asférická čočka slibuje světelnost f2.8 a úhel záběru bude 160°. V GitUp F1 bude i elektronická stabilizace videa, bohužel si majitelé GitUp F1 budou muset vystačit jen s informačním displejem, který nenabídne živý náhled nahrávaného videa. Vzhledem k absenci velkého displeje jsou rozměry GitUp F1 82 x 41,5 x 23 mm a i s baterií váží 68 gramů. Výrobce neprozradil ani jaké je u F1 odolnost proti vodě a zda-li bude nutné použít ochranné pouzdro. Baterie má kapacitu 1010 mAh, ve výbavě nebude chybět WiFi, Bluetooth a USB. Bohužel se budeme muset obějít bez HDMI portu.

Začátek prodeje GitUp F1 není prozatím znám, na stránce prodejce se objevila cena za tuto akční kameru 129$. Česká cena GitUp F1 je následující:

GitUp F1 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: gitup.com

Aktuality

GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

Nové a levné GoPro Hero: max. 2K video, displej a stabilizace

Na konci března se začne prodávat nejlevnější model akční kamery GoPro. Novinka se bude jmenovat jednoduše GoPro Hero a nabídne 2K 60fps rozlišení, dotykový displej a chybět nebude ani odolnost proti vodě bez pouzdra.

Xiaomi Mi Action Camera v prodeji v České republice

Xiaomi Mijia 4K nebo chcete-li Xiaomi Mi Action Camera se začala prodávat na pultech českých eshopů. Tato akční kamera s čipem Ambarella a senzorem Sony a velkou kapacitou baterie má celkem příznivou cenu.

SJCAM SJ8 PRO s 4K 60fps videem dorazí již v březnu?

SJCAM SJ8 PRO bude nejvýkonnější model akční kamery od tohoto čínského výrobce. Vypadá to, že kamera s dvojící displejů, velkou kapacitou baterie a 4K 60fps rozlišením bude oficiálně představena v březnu.

Nové akční kamery pro rok 2018. Na co se můžeme těšit?

V roce 2018 na nás výrobci akčních kamer chystají spousty novinek. Těšit se můžeme vůbec na nejlepší akční kameru od SJCAM či Niceboy. Dorazí i GoPro Hero 7 či novinka od Yi Technology? Co nového přinese rok 2018?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde