Fotomobil: Microsoft Lumia 950 a 950XL. Jak fotí?

Po nějaké době se zaměříme na to, jaké fotky produkují mobilní telefony. Dnes to bude Microsoft Lumia 950 a 950XL.

Dnes to nebude o tom, jaký procesor je v mobilu. Jak velkou má RAM či jak dlouho vydrží v pohotovostním režimu. Dnes to bude čistě jen o fotkách. A když fotky, tak s tím nejlepším, co se dá u mobilních telefonů pořídit. Tedy alespoň papírově. 

Jak fotí Microsoft Lumia 950 a 950XL?

Nové Lumie 950 a 950 XL totiž sází na senzor s 20 Mpx (4 992 × 3 744), optickou stabilizaci nebo na trojitý true tone blesk a světelnost f/1,9. To vše zní velmi zajímavě, ale pojďme se podívat, jak vypadají fotky.

MICROSOFT LUMIA 950

Microsoft Lumia 950 XL lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
a

High Falls
WP_20151215_11_33_49_Raw__highres
X'mas eve

MICROSOFT LUMIA 950 XL

Microsoft Lumia 950 XL lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Yellow leaf
Antwerp
Two boats

Fotografie se zaznamenávají v rozlišení 16 Mpx v širokoúhlém formátu a 19 Mpx v poměru stran 4:3. K dispozici je i záznam v bezztrátovém formátu DNG v plném rozlišní. Pokud se podíváme na fotky, tak jsou opravdu ne velmi dobré úrovni. Barvy jsou velmi blízko realitě, mají minimum šumu a nechybí jim důležitá ostrost a to po celé délce fotky. Navíc fotkám neškodí ani postprocesing, který je v tomto případě excelentní.

Co říkáte na Microsoft Lumia 950 a 950 XL jako na foto mobil? Napište do diskuze:

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde