Eken V8s akční kamera se stabilizací u 4K rozlišení

Eken představil novou akční kameru V8s, u které elektronická stabilizace funguje až do 4K 30fps rozlišení. Ostatní parametry kamery už ale neoslní - Full HD video totiž disponuje jen 60fps.

Nová akční kamera od Eken má EIS stabilizaci (jak funguje elektronická stabilizace a jaké jsou rozdíly oproti optické stabilizaci, najdete v tomto článku), která funguje až do 4K rozlišení. To u elektronické stabilizace není zvykem a po Yi 4K+ jde o druhou kameru, která to zvládá.

Eken V8s bude mít procesor Ambarella A12 a senzor Sony Panasonic MN34110PA s 14MPx rozlišením. Použití tohoto senzoru je velmi zvláštní, protože je poměrně hodně starý (pět let) a navíc zvládá jen 60fps u 1080p rozlišení. Tedy u Eken V8s zapomeňte na 120fps, tak jako je to běžné u kamer s Ambarella A12. Eken V8s zvládne mimo 1080p 60fps ještě tato rozlišení: 4K s 30fps, 2.7K s 30fps a 1080p 30fps. To je bohužel vše a víc možnosti v menu kamery nenaleznete. Zapomenout musíte i na tak běžné věci jako je nastavení vyvážení bílé a dalších možnosti, které jsou zcela běžné i u základních modelů akční kamer.

Kamera má baterii o kapacitě 1050 mAh a její rozměry jsou 59.3 x 21.4 x 41.1 mm. Hmotnost i s baterií je 66 gramů a cena Eken V8s bude kolem 90$.

Eken H8 Pro lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: eken.com

Aktuality

SJCAM M20: nová mini kamera

Nová kamera od SJCAM s označením M20 bude disponovat 16Mpx senzorem od Sony, stabilizací pomocí gyroskopu a nabídne 2K rozlišení.

Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Movi: 4K kamera pro živé streamy

Na veletrhu CES v Las Vegas byla představena 4K kamera, která nese jednoduchý název Movi a je určena pro živé streamy!

PhaseOne XF100: 100MPx Full frame fotoaparát

Kde až tohle skončí? Rekordman v počtu megapixelů Canon EOS 5DS byl překonán. A to hned dvojnásobně. Nová PhaseOne XF100 přináší totiž rozlišení 100MPx!

X9000: 4K akční kamera za 1500Kč?

  

Další levná čínská kamera, která na svém těle uvádí velký nápis 4K Ultra HD a láká na cenu do 1500Kč. Všechno má svá ale...

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde