Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Celkem neznámá čínská společnost Eken představila svou novou outdoorovou kameru s názvem H9. Ta se chlubí možností natáčet videa v rozlišení 4096x2160 pixelů. Tedy v Ultra HD rozlišení.

Další výrobce outdoorových kamer o sobě dal vědět. Eken H9 je název nové voděodolné kamery, která dokáže natáčet video ve 4K. Rozlišení 4096x2160 pixelů při 10 snímků za vteřinu. 2K rozlišení zvládá pouze 15fps. Nechybí pochopitelně dnes už požadovaných 60 snímků za vteřinu, zde si ale musíte "vystačit" s Full HD rozlišením.

Jak vidíte na obrázcích, kamera se hodně podobá kameře Xiaomi Yi Sports (její recenzi najdete zde) a je tak jasné, kde tvůrci Eken H9 brali inspiraci. Nicméně tuto kameru si můžete koupit v dalších barevných variacích jako je černá, bílá, růžová, modrá, stříbrná a zlatá.

Eken H9 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Kamera má 2" barevný displej, disponuje WiFi konektivitou a voděodolná je díky pouzdru až do 30 metrů. Objektiv je širokoúhlý se záběrem 170°. Bohužel výrobce neuvádí hardwarové parametry kamery, takže v tuto chvíli není jasné, od jakého výrobce je CMOS snímač, ani jaký procesor se pohraje v postprocesingu s nahraným videm. Čím se ale výrobce chlubí, je dodávané příslušenství ke kameře, které je opravdu bohaté (viz foto)

Nejlepší je ale na kameře Eken H9 cena. Některé čínské eshopy ji totiž prodávájí už za 80$, což je cca 2000Kč... Až první zkušenosti ale ukáží, jak je na tom kamera s kvalitou videa a jestli se tahle koupě opravdu vyplatí!

Diskusní téma: Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Re: Slepota ?

Kameru Sj4000 jsem měl a v porovnání s xiaomi yi není o čem diskutovat.Xiaomi vyhrává na plné čáře.Lepší živější podání barev,po aktualizaci 2k při 30s ,kvalitní fotografie.Jen toho displeje je škoda.Sj4000 jsem vrátil.Byla to tragédie.Nevím z čeho vycházíš ty,ale já je měl obě doma a testoval jsem.

Přidat nový příspěvek

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde