Eken H8 vs Eken H9: srovnání kamer s UltraHD videem

Dvě nejlevnější 4K kamery od Eken jsme postavili vedle sebe. Jak si vedou ve vzájemném srovnání, a která kamera je lepší?

Jedny z nejlevnějších kamer, které jsou schopné natáčet v rozlišení 4K jsou kamery od Eken. Nejdříve byla v prodeji kamera Eken H9 (psali jsme o ní zde) a následovala kamera Eken H8, která je nejvyšším modelem výrobcem (o kameře jsme psali zde).

Pojďme se podívat, jak obě kamery dopadnou ve vzájemném srovnaní:

  Eken H8 Eken H9
Senzor Sony IMX078
12MPx
OmniVision OV4689
4Mpx
Procesor Sunplus 6350 Sunplus 6350
Rozlišení videa 4K 30fps
2K 30fps
1080p 60fps
4K 10fps
2K 15fps
1080p 60fps
Stabilizace Ne Ne
Displej 2" + sekundární pro nastavení 2"
Baterie 1050 mAh 900 mAh
WiFi Ano Ano
Dálkové ovládání Ano Ano
MicroSD karty max. 64GB max. 64GB
Cena kamer Eken se v ČR pohybuje takhle:
Eken H8R lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Eken H9R lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Hlavním rozdílem u obou kamer je použítý senzor. Kamera Eken H8 má 12Mpx senzor od Sony, který byl použit třeba v kameře SJCAM SJ5000X Elite (její recenzi najdete zde). Kvalita senzoru od Sony je znatelně lepší a to nejen díky nárůstu rozlišení. Také u kamery H8 narostl počet snímků u 4K videa a to na 30fps. Nicméně ani jedna z kamer nedokáže pořizovat nativní UltraHD video a vše je řešeno pouze dopočtem! Eken H8 i H9 se tak dá považovat jen za Full HD kameru.

Dalším rozdílem je, že kamera Eken H8 má sekundární displej na přední straně, díky kterému vidíte aktuální nastavení kamery.

Procesor u obou kamer je stejný. Tedy zde se dá očekávat vše, co se dá u procesoru Sunplus očekávat - velmi slušná ostrost videa, ale horší zvládání rychlého pohybu.

Co na kamery Eken H8 a H9 říkáte? Napište nám do diskuze:

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde