Eken H8 PRO: akční kamera s nativním 4K a Full HD se 120fps

Eken chystá akční kameru, která se svými parametry bude řadit mezi to nejlepší, co se dá zakoupit. Novinka Eken H8 PRO je ve vývoji, my známe specifikace.

Eken H8 Pro lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Článek doplněn

V současné době, po hardwarové stránce, mezi nejlepší akční kamery patří Xiaomi Yi 4K a hned za ní GoPro Hero 4 Black Edition. Do segmentu TOP modelů chce vstoupit i Eken s kamerou H8 PRO.

Eken H8PROEken H8 PRO

V tuto chvíli jsou známé následující specifikace Eken H8 PRO: nativní 4K video s 30fps, 2,7K video s 60fps, Full HD video (1080p) bude mít dokonce 120 snímků za sekundu a u HD videa se dočkáme 200fps. Fotografie bude možné pořizovat až do rozlišení 12MPx, jestli se jedná o nativní rozlišení senzoru, není jasné, ale dá se počítat s tím, že ano. Objektiv bude mít úhel záběru 170° a baterie dostane kapacitu o velikosti minimálně 1050 mAh. 

Eken H8 PRO bude mít dva displeje, ten na zadní straně bude mít 2" a bude nabízet živý náhled nahrávaného videa a nebude chybět ani druhý displej s informacemi o nastavení kamery. Kamera bude s dodávaným pouzdrem voděodolná do hloubky 30 metrů a pomocí WiFi se bude moci propojit s mobilní aplikací. Kamera bude dodávaná s dálkovým ovládáním. Rozměry Eken H8 PRO budou 59,3 x 21,4 x 41,1 mm a včetně baterie bude vážit pouze 66g.

Eken H8 PRO nativní 4K videoEken H8PRO nativní 4K rozlišení

Eken ovšem ještě nemá dořešené podrobné specifikace kamery a v současné době se rozhoduje, jestli H8 PRO nedostane přeci jen baterii s větší kapacitou (2500 mAh) a také zda tento model bude vybaven stabilizací videa. Za nás rozhodně dáváme hlas pro větší baterii i pro stabilizaci.

Editace: v tuto chvíli jsou známé kompletní specifikace kamery, které zveřejnil výrobce. Procesor použitý u Eken H8 PRO je Ambarella A12, senzor Sony IMX078 s 12Mpx - zde je to velmi zvláštní, protože tento senzor dle specifikací Sony NEUMÍ 4K rozlišení. Baterie kamery má nakonec kapacitu jen 1050 mAh. Objektiv má FOV 170° a kamera podporuje karty do velikosti 32GB.

My jsme měli na velmi krátkou chvíli si možnost s kamerou Eken H8 PRO pohrát a trochu nás zaráží absence některých možností nastavení. Hlavně jde o vyvážení bílé, jenž tato možnost v menu kamery úplně chybí. Také nám chybí možnost volby timelapse videa. V případě, kdy kamera nahrává video až v 4K rozlišení, by se tato možnost určitě hodila. Kamera Eken H8 PRO nepodporuje stabilizaci videa a proto u kamery úplně chybí, což je asi největší slabina této kamery a úplně ji degraduje z pozice TOP akčních kamer.

Co se rozlišení týče, tak je možné volit 4K s 30fps, 2K s 60fps, 1080p s 60 a 120fps a HD s 200fps. Jiné možnosti nastavení rozlišení v menu kamery vůbec nejsou.

Co se kvality videa týče, tak jde spíše o průměr. 120fps 1080p a 200fps HD video má velmi vysoký šum a nízkou ostrost a je téměř k nepoužití. Full HD rozlišení s 60fps zvládá dobře nahrávání rychlého pohybu, nicméně i v tomto videu je vidět šum a komprese (nejspíš díky použitému senzoru, který je určen spíše pro střední třídu kamer). I dynamický rozsah kamery odpovídá spíše kamerám v nižší cenové kategorii a jdou vidět hlavně přepaly ve světlých scénách.

Při současné ceně kamery Eken H8 PRO nemá moc smysl o ní uvažovat. Za téměř stejnou českou cenu se bude dát pořídit Niceboy Vega 4K PRO (mrkněte se na ukázková videa), která má stejný procesor a hlavně o minimálně třídu kvalitnější senzor (Sony IMX177, který je použit u kamer GoPro Hero4 Black) nebo Xiaomi Yi 4K, která je sice dražší více, ale zase hardwarově patří ke špičce.

 

Aktuality

Sony představilo novou DSLR Alpha A68

Nový foťák od Sony Alpha A68, který byl právě představen, si půjčuje senzor z nejvyššího mode A77 II, má 24MPx a 79 ostřících bodů.

Elephone 4K levná akční kamera

Maďarský výrobce mobilních telefonů Elephone se pouští do boje i s outdoorovými kamerami. Jejich první kamera by měla umět 4K video.

Eken H3: levná 4K kamera na sport

Nová kamera od Eken s označením H3 bude umět nahrávat videa až do rozlišení 4K. A měla by být velmi levná!

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde