DOD LS475W+: autokamera i pro špatné osvětlení s GPS

DOD LS475W+ je černá skříňka do auta, která umí 1080p 60fps video a je vybavena senzorem Sony z řady Starvis, který je určen pro nahrávání za špatných světelných podmínek a v noci. Má GPS a v balení kamery je i polarizační filtr.

Nedávno jsme srovnali 4 černé skříňky do auta, nyní se podívám na kameru DOD LS475W+, která disponuje GPS a také má senzor Sony, určený pro nahrávání videa v noci. Článek obsahuje ukázková videa z kamery.

Základem této kamery do auta je senzor Sony IMX291, který je z řady senzorů Sony STARVIS a je určen pro nahrávání nejen za špatného osvětlení, ale také pro nahrávání videa v noci. Sony dokonce na produktové stránce senzoru zmiňuje, že senzor je schopen nahrávat video v téměř stejné kvalitě, jako by byl přítomen infračervený senzor. Výrobce nezmiňuje použitý čip, ovšem kamera nahrává do MOV formátu s kodekem H.264 a datovým tokem 20Mbps při Full HD videu s 60 snímky za sekundu.

DOD LS475W+ má FOV 145° a objektiv má velmi slušnou světelnost f/1,6. Kamera umožňuje nastavení citlivosti ISO až na hodnotu 12800 a nechybí ani 3" displej s živým náhledem nahrávaného videa na zadní straně kamery. Černá skříňka s rozměry 112x72x36 mm a hmotností 145 gramů je schopná pracovat v rozmezí teplot -20°C až +65°C.

Z funkcí lze zmínit redukci rozmazání rychlého pohybu či WDR. Díky GPS můžete vidět v reálném čase pouštěného videa, jakou rychlostí jste se pohybovali nebo také záznam trasy na mapě. Velmi zajímavá je přítomnost polarizačního filtru přímo v prodejním balení DOD LS475W+. Ten nejen zvyšuje sytost videa, ale také eliminuje odlesky čelního skla pro lepší video nahrávky. Tato kamera také dokáže upozornit na pevné radary (průjezdové kamery), bohužel tato funkce není v ČR podporována. G-Sensor je pak samozřejmostí u všech kamer do auta a nechybí ani u DOD LS475W+.

DOD LS475W+ se prodává také v České republice, cena je ovšem vyšší, než bych u kamery s 1080p 60fps videem čekal. V současné době se cena této černé skříňky pohybuje v tomto rozmezí:

DOD LS475W Plus lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

A jaká videa kamera DOD LS475W+ natáčí? Podívejte se na ukázky:

Co na kameru do auta s GPS DOD LS475W+ říkáte? Napište do diskuze.

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: dod-tec.com

Aktuality

Sony představilo novou DSLR Alpha A68

Nový foťák od Sony Alpha A68, který byl právě představen, si půjčuje senzor z nejvyššího mode A77 II, má 24MPx a 79 ostřících bodů.

Elephone 4K levná akční kamera

Maďarský výrobce mobilních telefonů Elephone se pouští do boje i s outdoorovými kamerami. Jejich první kamera by měla umět 4K video.

Eken H3: levná 4K kamera na sport

Nová kamera od Eken s označením H3 bude umět nahrávat videa až do rozlišení 4K. A měla by být velmi levná!

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde