DJI Osmo Action VS GoPro Hero7 Black VS SJCAM SJ9 Strike

4K 60fps video, pokročilá stabilizace a voděodolnost bez pouzdra - to jsou základní parametry, které spojují akční kamery DJI Osmo Action, SJCAM SJ9 Strike a GoPro Hero7 Black. Jaké jsou mezi kamerami rozdíly?

DJI a SJCAM představilo své nové akční kamery, které chtějí konkurovat GoPro Hero7 Black. Jak jsou na tom DJI Osmo Action a SJCAM SJ9 Strike ve srovnání parametrů právě s modelem od GoPro?

DJI, SJCAM i GoPro nyní mají akční kamery, které jsou vodotěsné i bez pouzdra. S touto vodotěsností je na tom nejlépe DJI, které slibuje voděodolnost do 11 metrů. Jen mírně zaostává GoPro s modelem Hero7 Black, který zvládne maximálně 10 metrů. SJCAM SJ9 Strike je na tom výrazně hůře - maximum je totiž jen pět metrů bez pouzdra.

GoPro osadilo model Hero7 Black čipem vlastní výroby GP1, SJCAM a DJI sázejí na čip od americké společnosti Ambarella. SJCAM SJ7 Strike sází na senzor Sony IMX377 s nativním 12MPx rozlišením. GoPro a DJI oficiálně neříkají, jaký senzor využívají, ale nejspíše to bude naprosto totožný senzor. (popř. je možné, že byl využit senzor Sony IMX277). Všechny tři kamery jsou schopné nahrávat až do 4K 60fps rozlišení. U Full HD videa pak DJI a GoPro nabízejí až 240 snímků za sekundu, u SJCAM se musíme spokojit pouze se 120fps. Všechny tři kamery nahrávají videa do MP4 formátu, GoPro a DJI umožňují využití kodeku H.265, který u SJCAM SJ9 Strike z nějakého důvodu není (použitý čip ho umožňuje). DJI Osmo Action je schopná nahrávat videa s datovým tokem až 100Mbps (při 4K 60fps), což je výrazně více než u GoPro (hodnota u SJCAM SJ9 Strike není známá).

Čím převyšuje GoPro Hero7 Black své dva konkurenty je přítomnost GPS modulu. Ten umožňuje záznam souřadnic, převýšení či rychlosti do videa. SJCAM a ani DJI tuto možnost nemají. Skvělá informace je, že DJI umožňuje nahrávání HDR videa (GoPro zvládne jen HDR fotografie) a to je asi největší přednost modelu DJI Osmo Action. Tato kamera také vede podporou paměťových kamer (až 256GB). Všechny tři kamery pak zaznamenávají stereo zvuk.

A jaké jsou české ceny SJCAM SJ9, DJI Osmo Action a GoPro Hero7 Black? Aktuální cenu zjistíte na odkazech:

SJCAM SJ9 Strike lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

DJI Osmo Action Černá lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO7 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Neomezené úložiště pro Vaše fotky

Společnost Google spustila službu Fotky Google a nabízí neomezené úložiště pro Vaše fotky. Služba je určená jak pro mobilní zařízení, tak i pro počítače.

 

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde