Alternativy pro DJI Phantom 4. Jaký dron koupit?

V současnosti jeden z nejlepších dronů, který se dá zakoupit, je jistě DJI Phantom 4. Jaké jsou ale další kvadrokoptéry, které se tomuto dronu vyrovnají?

Ať už jde o délku letu na jedno nabití baterie, vyhýbání se překážkám či vysoké rychlosti letu, tak DJI Phantom 4 patří jistě k tomu nejlepšímu na trhu.

Jaké alternativy se dají pořídit? Podíváme se na některé z nich:

Yuneec Q500 4K Typhoon
Tento dron disponuje 4K kamerou, která je na 3osém gimbalu se stabilizací. V UltraHD rozlišení je k dispozici 30fps a u 1080p 60 snímků za sekundu.
Dron umožňuje nastavení tří letových režímů: Smart - dron letí vždy stejným směrem, kterým nahnete ovládací páčku, tedy tento mód je vhodný pro úplné začátečníky. Angle - zde již plně řídíte Q500 a dron se pohybuje tak, jak určujete směr dle páček na ovladači. Dron dokáže v tomto režimu udržovat polohu a výšku díky vestavěné GPS. Home - v tomto režimu se dokáže dron vrátit k pilotovi na vzdálenost 4-8 metrů dle souřadnic GPS. Q500 dokáže také kroužit v okruhu 16 metrů nebo může následovat pilota.
Ovladač má vestavěný 5,5" dotykový displej, který zobrazuje všechny důležité parametry jako rozlišení videa, síla GPS, výšku, rychlost, vzdálenost a další. Kapacita baterie je 5400 mAh.
 
Yuneec Q500 4K Typhoon - YUNQ4KAEU lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
 
Walkera X350 PRO v1.2
X350 sice nemá vlastní kameru, ale zase se na tento dron dá připevnit vlastní akční kamera, která bude stabilizovaná díky střídavým motorkům ve dvou osách.
I tento model dronu je vybaven GPS a při ztrátě signálu se sám dokáže vrátit na místo vzletu. X350 můžete uzamknout na jednom místě a pokud páčkou dron přemístíte jinam, tak se automaticky vrátí na původní místo uzamknutí. Stejně jako Q500 má režim pro začátečníky a také se dokáže zmáčknutím tlačítka vrátit na místo, odkud dron vzletěl. 
Údaje o dronu a letu se zobrazují na 3,5 displeji a baterie má kapacitu 5200 mAh.
 
Walkera X350 PRO v1.2 FPV, DEVO F7, iLook kamera, gimbal G-2D Walkera - RC_8224 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
 
Blade Chroma AP Combo 4K
I zde máme k dispozici 4K kameru, která nahrává při 30 snímcích za sekundu a u Full HD videa je možné navolit až 120fps. Kamera je navíc stabilizovaná ve třech osách.
Letový režim pro začátečníky, tedy dron letí vždy tím směrem, kterým nahnete páčku, je přítomen i zde. Pochopitelně ale můžete využít klasický režim, kdy dron letí vždy směrem dopředu. Díky GPS dokáže přistát v místě, odkud vzlétl a dron Vás také zvládne sledovat. V režimu "Tracking me" bude kamera vždy sledovat toho, kdo drží ovladač a dron bude udržovat neustále stejnou vzdálenost.
Ovladač má 5,5" displej a kapacita baterie je 5400 mAh.
 
Blade Chroma AP Combo 4K ST-10+ CGo3 - BLH8675EU lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Fimi Palm Gimbal: konkurence pro DJI Osmo pocket?

Fimi je společnost, která je výrobcem akční kamery Xiaomi a také dronu Xiaomi. Nyní na trh přichází s malou kamerou na 3-osém gimbalu. Fimi Palm nabídne 4K video a kodek H.265. Co všechno ještě umí?

SJCAM SJ10 PRO: SJCAM chrlí jednu kameru za druhou

Značce SJCAM se celosvětově nedaří. To je možná také důvod, proč jen pár měsíců po představení modelu SJCAM SJ9 Strike láká na novinku. Na svět se totiž chystá SJCAM SJ10 PRO. Bude mít vůbec co nabídnout?

Niceboy PILOT XR: videokamera s GPS, WiFi a 4K videem

Niceboy na trh uvádí novou kameru do auta PILOT XR. Tato kamera umí nahrávat ve Full HD (1920 x 1080p) rozlišení s 60 snímky a nechybí ani interpolované 4K video. Kamera navíc disponuje magnetickým držákem, GPS a WiFi.

GoPro Hero8 Black se v ČR začne prodávat 25.10. Jaká je cena?

GoPro Hero8 Black je nejnovější akční kamerou s 4K 60fps rozlišením a vodotěsností bez pouzdra do 10 metrů, která nově nabízí možnost připojení přímo na své tělo externího mikrofonu nebo světla. Jaká je česká cena?

GoPro HERO 8 oficiálně: žádná revoluce nás nečeká

GoPro dnes oficiálně představilo nejnovější akční kameru Hero8. Ta nabídne stejné rozlišení jako předešlý model, novinkou je pouze možnost připojitelného příslušenství. V prodeji bude také model GoPro Max, co bude umět?

GoPro Hero8 Black: 4K 120fps a 1080p 480fps video?

GoPro by v průběhu září mělo přijít s novým modelem své akční kamery. Dle uniklého obrázku by se ke kameře mělo dát připojit další příslušenství. Hero8 Blac by navíc měla umět 4K 120fps a 1080p 480fps video.

DJI Osmo Action VS GoPro Hero7 Black VS SJCAM SJ9 Strike

4K 60fps video, pokročilá stabilizace a voděodolnost bez pouzdra - to jsou základní parametry, které spojují akční kamery DJI Osmo Action, SJCAM SJ9 Strike a GoPro Hero7 Black. Jaké jsou mezi kamerami rozdíly?

DJI Osmo action oficiálně: 11m bez pouzdra a 4K 60fps video

DJI oficiálně představilo svou vůbec první akční kameru, která by měla zatopit hlavně GoPro. DJI Osmo action nabídce až 4K 60fps rozlišení a i bez pouzdra bude vodotěsná do hloubky 11 metrů. Jaká je cena kamery?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde