YI Ultra Dash: kamera do auta s 2,7K rozlišením

YI Ultra Dash Camera je nová černá skříňka do auta, která zvládne 2,7K 30fps rozlišení či Full HD video s až 60 snímky za sekundu. Má velký 2,7" displej a tuto kameru do auta lze ovládat i pomocí hlasových povelů.

Yi Technology se po odpojení od Xiaomi stává lídrem trhu s akčními kamerami. Ovšem nezaostává ani co se černých skříněk do auta týče. V testu jsme měli výbornou Yi DashBoard, tehdy ještě pod hlavičkou Xiaomi. Novinkou je Yi Ultra Dash Camera, která se začne v blízké době prodávat.

Srdcem Yi Ultra Dash je dvou jádrový čip A17 1.25GHz + A7 800MHz, bohužel výrobce nespecifikuje senzor. O tom víme jen, že má 4MPx rozlišení. Nejvyšším dostupným rozlišením u této černé skříňky bude 2,7K (2688 x 1520) s 30 snímky za sekundu, dále bude možné využít 2K (2560 x 1440) 30fps a Full HD (1920 x 1080) s 30 a 60 snímky za sekundu. Videa Yi Ultra Dash bude nahrávat do MP4 formátu s kodekem H.264. Jaký bude datový tok videa, není jasné, ale doporučené jsou paměťové karty se zápisem minimálně 80MB/s, tedy se nejspíše dočkáme opravdu kvalitního videa s vysokým datovým tokem. Dokonce nebude chybět ani WDR 2.0 pro zachycení větších detailů při kontrastním osvětlení.

Objektiv kamery Yi Ultra Dash bude mít FOV 140° a skvělou světelnost f/1,9! Na zadní straně kamery najdeme 2,7" displej s živým náhledem nahrávaného videa a pod ním čtveřici ovládacích tlačítek. Kamera bude disponovat také WiFi pro propojení s mobilním telefonem. Pro používání v horkých letních dnech je kamera vybavena také ventilací, která odvádí přebytečné teplo ven z kamery a zamezuje jejímu přehřívání. Samozřejmostí je G-Senzor, který v případě nehody uzamkne video a znemožní jeho smazání i v případě nahrávání videa ve smyčce.

Yi Ultra Dash bude vybavena také 400 mAh baterií a nebude jí chybět ani mikrofon, který zaznamená zvuk při nahrávání. Zajímavostí je i možnost ovládání kamery pomocí hlasových povelů: základem bude spuštění nahrávání a také uzamknutí videa proti nechtěnému vymazaní. Výrobce slibuje další rozšíření hlasového ovládání s aktualizací firmwaru.

Yi Ultra Dash je vyrobena z leteckého hliníku, což napomáhá její menší hmotnosti lehce přes 94 gramů, její rozměry pak jsou 64 x 30 x 42 mm. Cena Yi Ultra Dash byla stanovena na 140$, v ČR můžete zakoupit Yi Dash s jízdním asistentem:

Xiaomi Yi Dash Camera AMI245 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Xiaomi Yi Smart lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde