Yi Erida: dron z uhlíkových vláken a rychlostí 120Km/h

Yi Technology je společnost, která pro Xiaomi vyrábí akční kamery. Nyní tato společnost představila svůj první dron, který je vyroben z uhlíkových vláken a dosahuje rychlost 120km/h.

Yi Technology je známá hlavně pro akční kamery, které vyrábí pro Xiaomi (Yi Sport Camera a Yi 4K Camera 2). Nyní oznámili novinku v podobě dronu, a protože Xiaomi svůj dron již má, bude se ten od Yi Technology prodávat pod názvem Yi Erida.

Yi Erida dronYi Erida Drone

Yi Erida je dron s třemi rotory, je vyroben z uhlíkových vláken a dosahuje rychlost až 120 km/h (75 mph). Podle výrobce vydrží ve vzduchu na jedno nabití 40 minut, což je vcelku úctýhodná hodnota. Zmíněné rotory se navíc dají složit a nebude tento dron problém přenášet.

Yi EridaYi Erida

Dron se bude ovládat pomocí mobilní aplikace: bude možné volit výšku a úhel záběru, ovládat vzlet a přistání, kontrolovat stav baterie - zbývající vzdálenost a dobu letu. Pro zajištění maximální bezpečnosti YI Erida se může pochlubit pokročilými snímači a radarovým systémem s vestavěným laserovým skenerem. Ten prozkoumává okolí kolem dronu a automaticky zvýší výšku letu v případě, že hrozí kolize. Dron by měl být vybaven již zmíněnou kamerou Yi 4K, ale doufáme, že se bude prodávat i bez ní a půjde na dron připevnit jakákoliv jiná akční kamera. Podle produktového videa níže, na kterém je dron s kamerou GoPro, to vypadá, že tato možnost bude.

Dron Yi Erida bude oficiálně představen na mezinárodní konferenci InterDrone, která se bude konat od 7.9.2016 v Las Vegas. Cena a ani dostupnost tohoto dronu zatím není známá.

Aktuality

Recenze sportovní Full HD kamery Niceboy Vega+

Recenzí prošla levná akční kamera Niceboy Vega+. Ta nabízí voděodolnost v pouzdru do hloubky 30 metrů, 1080p rozlišení nebo 2" displej s živým náhledem videa.

Nejočekávanější akční kamery roku 2016

Máme za sebou polovinu roku a před námi je začátek prodeje některých sportovních kamer, které aspoň podle specifikací vypadají velmi slibně. Od kterých čekáme nejvíc?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde