Xiro Xplorer 2: dron s 4K kamerou, GPS a 25 minut letu

Xiro Xplorer 2 je nový dron, který má 4K kameru bez efektu rybího oka stabilizovanou pomocí 3-osého gimbalu a najedno nabití vydrží ve vzduchu 25 minut při rychlosti 28 km/h.

Novinka Xiro Xplorer 2 je dron, který svými specifikacemi nevypadá vůbec špatně. Má stabilizovanou kameru, letové režimy a na jedno nabití vydrží ve vzduchu 25 minut.

Xiro Xplorer 2 - dron s 4K kamerouXirodrone Xplorer2 - dron s 4k kamerou

Dron je vybaven kamerou, která zvládá nativní 4K video s 30fps a u 1080p rozlišení jde zvolit až 120 snímků za sekundu. FOV této kamery je 84° a nehrozí tak efekt rybího oka, který některým uživatelům nevyhovuje. Gimbal stabilizuje kameru ve třech osách a zajišťuje nahrávání videa bez vibrací. Pomocí kamery lze pořizovat fotografie o velikosti 12MPx.

Xplorer 2 má GPS i GLONASS a navíc disponuje i vizuálním systémem, který pomáhá stabilizovat dron ve vzduchu, když přijde o signál či v interiéru. Výšku lze udržovat pomocí ultrazvukového sonaru.

Xiro Xplorer 2 se dokáže vyhýbat překážkám díky systému Xyro řízení letu, který skenuje okolí v 360° a to 50x za sekundu.

Dálkové ovládání nemá svůj vlastní displej, ale po propojení s mobilním telefonem lze sledovat video z dronu (v HD rozlišení) až na vzdálenost 1 km. Pochopitelně nechybí ani 5 automatických režimů letu. Dron Xplorer 2 lze ovládat i pomocí vlastní aplikace a také lze sdílet nahraná videa pomocí sociálních sítí. Dokonce nechybí ani živý stream nahrávaného videa.

Specifikace:

  • Rozměry: 500 x 500 x 190 mm
  • Hmotnost: 1400 gramů
  • Maximální letová výška: 1200 m
  • Maximální vzdálenost: 1000 m
  • Maximální rychlost: 28,8 km/h
  • Kapacita baterie: 5300 mAh
  • Doba letu: 25 minut
  • Kamera: 4K 30fps, 1080p 120fps
  • FOV: 84°
  • Gimbal: stabilizace 3 os (rotace -90° až 0°)

Xiro Xplorer 2 již některé čínské eshopy nabízejí za cenu 1500$, co na dron říkáte? Napište do diskuze:

Aktuality

Panasonic Lumix GH5 přinese 4K video s 60fps!

Společnost Panasonic uvede novinku Lumix GH5, která jako první na světě zvládne nahrávat video v UltraHD rozlišení s 60 snímky za sekundu. Navíc bude disponovat funkcí 6K Photo.

Gitup Git3: další akční kamera se 120fps při Full HD?

Na trh měla přijít další akční kamera, které zvládne nativní 4K rozlišení a u 1080p videa bude k dispozici až 120 snímků za sekundu, navíc bude mít i GPS. Příští rok bychom se měli dočkat kamery Gitup Git3.

Yi 4K Camera umožňuje živý stream na YouTube

Akční kamera Yi 4K nově umožňuje živý stream na YouTube či Facebook. Nutná je aktualizace kamery a aplikace pro mobilní telefony. Podívejte se na video návod, jak celý proces funguje.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde