Xiaomi Yi Sports Camera vs Xiaomi Yi 4K Camera 2

Velký rozruh na trhu s akčními kamerami udělala novinka od Xiaomi. Jaké rozdíly jsou u nové Yi 4K Camera 2 oproti předchozí verzi? Podívejte se na srovnání.

První generace outdoorové kamery od Xiaomi v nás zanechala velmi dobrý dojem (recenze zde) a ještě dnes se svým obrazem v 1080p rozlišení řadí mezi špičku. Novinka Xiaomi Yi 4K Camera 2 ještě nebyla ani oficiálně představena a už způsobila velký poprask. A to hlavně pro svou výbavu. A proto se i mi kameře věnujeme v takové míře. Nejnovější model akční kamery od Xiaomi jsme už srovnali s GoPro Hero 4 Black Editon (více zde) a teď je na řadě porovnání obou generací kamer od Xiaomi.

  Xiaomi Yi Sports
Camera 1
Xiaomi Yi 4K
Camera 2
Procesor Ambarella A7LS
Ambarella A9SE
Senzor Sony IMX206 (16Mpx) Sony IMX377 (12MPx)
Rozlišení videa 2K 30fps
1080p 60fps
720p 120fps
4K 30fps
1080p 120fps
720p 240fps
FOV 155° 155°
Stabilizace videa Ne Ano - gyroskop
Displej Ne Ano - 2,19" dotykový
Baterie 1010 mAh 1400 mAh
WiFi Ano Ano
Bluetooth Ano Ano
Cena obou kamer od Xiaomi se v ČR pohybuje takto:
Xiaomi Yi Sports Camera lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
a

Změny jsou na první pohled patrné hned v několika bodech. Xiaomi znovu sází na procesor od společnosti Ambarella, která patří mezi špičku v procesorech pro kamery. Ambarella A9SE je o několik generací novější model než A7LS. Vyznačuje se hlavně nižší spotřebou baterie a menším přehříváním.

Změna nastala i u použitého senzoru. Hodně dotazů bylo na to, proč Xiaomi sáhlo po menším rozlišení (12MPx). Sony IMX377 je nejnovější senzor a žádná jiná outdoorová kamera jej zatím nevyužila. Tento senzor je daleko kvalitnější, než dříve použitá 16MPx verze. Je nejen rychlejší a také zvládne nativní 4K video. Rozlišení sice kleslo, ale je velký předpoklad, že fotografie u nové Xiaomi budou daleko kvalitnější.

Xiaomi Yi 4K Camera 2 také zvládne natáčet UltraHD video a to při 30fps (video je nativní). U Full HD videa je k dispozici dokonce 120 snímků za sekundu a u HD videa můžete využít až 240fps. Dvojnásobnou snímkovou frekvenci oproti předchozí verzi oceníte hlavně v momentě, kdy budete chtít tvořit slow motion videa.

Nová verze kamery od Xiaomi bude také osazena displejem o velikosti 2,19" a ten navíc bude dotykový. Narostla také kapacita baterie a Yi 4K Camera 2 bude disponovat i tří osou stabilizací pomocí gyroskopu.

A jaké jsou alternativy k těmto kamerám? Podívejte se:

Aktuality

Jak a podle čeho správně vybrat kameru do auta?

Výrobci kamer do auta se nás snaží přesvědčit, že nejdůležitější jsou funkce jako je hlášení z vybočení z pruhu nebo hlášení radarů. Jenže neměla by u kamery být důležitější kvalita videa? Jakou kameru do auta koupit?

Fimi Palm Gimbal: konkurence pro DJI Osmo pocket?

Fimi je společnost, která je výrobcem akční kamery Xiaomi a také dronu Xiaomi. Nyní na trh přichází s malou kamerou na 3-osém gimbalu. Fimi Palm nabídne 4K video a kodek H.265. Co všechno ještě umí?

SJCAM SJ10 PRO: SJCAM chrlí jednu kameru za druhou

Značce SJCAM se celosvětově nedaří. To je možná také důvod, proč jen pár měsíců po představení modelu SJCAM SJ9 Strike láká na novinku. Na svět se totiž chystá SJCAM SJ10 PRO. Bude mít vůbec co nabídnout?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde