Xiaomi Yi Sports Camera vs Xiaomi Yi 4K Camera 2

Velký rozruh na trhu s akčními kamerami udělala novinka od Xiaomi. Jaké rozdíly jsou u nové Yi 4K Camera 2 oproti předchozí verzi? Podívejte se na srovnání.

První generace outdoorové kamery od Xiaomi v nás zanechala velmi dobrý dojem (recenze zde) a ještě dnes se svým obrazem v 1080p rozlišení řadí mezi špičku. Novinka Xiaomi Yi 4K Camera 2 ještě nebyla ani oficiálně představena a už způsobila velký poprask. A to hlavně pro svou výbavu. A proto se i mi kameře věnujeme v takové míře. Nejnovější model akční kamery od Xiaomi jsme už srovnali s GoPro Hero 4 Black Editon (více zde) a teď je na řadě porovnání obou generací kamer od Xiaomi.

  Xiaomi Yi Sports
Camera 1
Xiaomi Yi 4K
Camera 2
Procesor Ambarella A7LS
Ambarella A9SE
Senzor Sony IMX206 (16Mpx) Sony IMX377 (12MPx)
Rozlišení videa 2K 30fps
1080p 60fps
720p 120fps
4K 30fps
1080p 120fps
720p 240fps
FOV 155° 155°
Stabilizace videa Ne Ano - gyroskop
Displej Ne Ano - 2,19" dotykový
Baterie 1010 mAh 1400 mAh
WiFi Ano Ano
Bluetooth Ano Ano
Cena obou kamer od Xiaomi se v ČR pohybuje takto:
Xiaomi Yi Sports Camera lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
a

Změny jsou na první pohled patrné hned v několika bodech. Xiaomi znovu sází na procesor od společnosti Ambarella, která patří mezi špičku v procesorech pro kamery. Ambarella A9SE je o několik generací novější model než A7LS. Vyznačuje se hlavně nižší spotřebou baterie a menším přehříváním.

Změna nastala i u použitého senzoru. Hodně dotazů bylo na to, proč Xiaomi sáhlo po menším rozlišení (12MPx). Sony IMX377 je nejnovější senzor a žádná jiná outdoorová kamera jej zatím nevyužila. Tento senzor je daleko kvalitnější, než dříve použitá 16MPx verze. Je nejen rychlejší a také zvládne nativní 4K video. Rozlišení sice kleslo, ale je velký předpoklad, že fotografie u nové Xiaomi budou daleko kvalitnější.

Xiaomi Yi 4K Camera 2 také zvládne natáčet UltraHD video a to při 30fps (video je nativní). U Full HD videa je k dispozici dokonce 120 snímků za sekundu a u HD videa můžete využít až 240fps. Dvojnásobnou snímkovou frekvenci oproti předchozí verzi oceníte hlavně v momentě, kdy budete chtít tvořit slow motion videa.

Nová verze kamery od Xiaomi bude také osazena displejem o velikosti 2,19" a ten navíc bude dotykový. Narostla také kapacita baterie a Yi 4K Camera 2 bude disponovat i tří osou stabilizací pomocí gyroskopu.

A jaké jsou alternativy k těmto kamerám? Podívejte se:

Aktuality

Niceboy VEGA X PRO VS GoPro Hero8 Black VS DJI Omos Action

GoPro Hero8 Black, DJI Osmo Action i Niceboy VEGA X PRO jsou akční kamery, které zvládají 4K 60fps rozlišení a jsou vodotěsné bez pouzdra. Jak si tyto akční kamery vedou ve srovnání parametrů a jaká je cena?

Niceboy VEGA X: levná 4K akční kamera se stabilizací

Niceboy na český trh uvede další novou akční kameru. Model VEGA X bude disponovat reálným 4K rozlišením či dotykovým displejem a zaujmout by měl hlavně svou nízkou cenou. Co vše kamera umí a jaká bude cena?

Niceboy VEGA X PRO – 4K 60fps video a vodotěsnost do 12 m

Na český trh přichází nová akční kamera, která podporuje 4K 60fps video a navíc je vodotěsná i bez pouzdra. Niceboy VEGA X PRO bude mít dokonce dva displeje. Jaká je cena a co vše tato nová akční kamera umí?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde