Xiaomi Yi 4K vs Niceboy Vega 5: souboj TOP kamer

Jedny ze dvou nejlepších akčních kamer, co se HW výbavy týče jsou Xiaomi Yi 4K a Niceboy Vega 5. My jsme srovnali jejich technické parametry.

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Xiaomi Yi 4K prošla naší recenzí a Niceboy Vega 4K PRO (název kamery nakonec bude Niceboy Vega 5) jsme měli na testování jako předprodukční vzorek. Zatím se nedá říct, která z kamer je lepší, ale můžete se podívat na porovnání parametrů obou kamer:

Obě kamery sází na procesor od společnosti Ambarella a senzor má také stejného výrobce - Sony. Ambarella A9SE je 2 jádrový procesor, kdežto A12S75 je jednojádrový. Oba procesory jsou vyrobeny 28 nm technologií a oproti předchozí verzi A9 mají menší spotřebu baterie a méně se zahřívají. Oba procesory umožňují EIS stabilizaci a tak Xiaomi i Niceboy budou umět stabilizovat video.

IMX377 je nejnovější senzor od Sony a má 12MPx, jak na tom bude s kvalitou se teprve uvidí, IMX117 použitý u Vega 5 (4K PRO) je ten samý senzor, který používá i kamera GoPro Hero4 Black Editon.

Xiaomi má 2,19" displej a Niceboy se musí "spokojit" s 2" displejem, ten u Xiaomi je navíc dotykový. Bohužel v momentě, kdy dáte Yi 4K do pouzdra, tak není možné provádět žádné nastavení kamery.

Velký rozdíl je u kapacity použité baterie, Yi 4K má totiž baterii s kapacitou neuvěřitelných 1400 mAh, Niceboy Vega 5 (4K PRO) bude mít baterii s kapacitou 1050 mAh (spekuluje se ale o dvou bateriích o velikosti 900 mAh v balení).

S kamerou Xiaomi Yi 4K v balení nedostanete nic navíc a dokonce i pouzdro si budete muset dokoupit, Niceboy svou Vega 5 (4K PRO) vybaví velkou škálou příslušenství a to včetně pouzdra či dálkového ovládání přímo v prodejním balení.

Cena Xiaomi Yi 4K se pohybuje kolem 8000Kč za samotnou kameru, Niceboy se v průběhu listopadu 2016 začne prodávat za částku 5990Kč včetně příslušenství a ovladače.

Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

MGCool Explorer 2: akční kamera s nativním 4K a GPS

MGCOOL Explorer 2 je nová akční kamera, která bude umět nativní 4K rozlišení a u 1080p videa nabídne 120fps. Mimo 2" dotykový displej nabídne i GPS a zařadí se tak po bok kamery GoPro Hero5.

Dotykový displej u akčních kamer. Má smysl?

Akční kamery jako jsou GoPro Hero5 Black, Xiaomi Yi 4K či SJCAM SJ6 Legend sází na velký dotykový displej na zadní straně. Mají dotykové displeje smysl? A jak fungují v praxi?

Testujeme SJCAM SJ6 LEGEND s dotykovým displejem

Na test dorazila nejnovější sportovní kamera od SJCAM. Novinka SJ6 Legend má 2 displeje a ten zadní je navíc dotykový. Kamera se chlubí senzorem Panasonic s 16MPx a stabilizací pomocí gyroskopu.

DJI Mavic PRO Fly More Combo: 3 baterie a batoh

Pod názvem Mavic Pro Fly More Combo najdete známý dron od DJI, který má v prodejním balení navíc dvě baterie (3ks celkem), batoh nebo nabíječku do auta. Jaká je cena?

SJCAM SJ360 bude dražší než SJ5000X Elite

V Číně se spustily předobjednávky na první kameru pro virtuální realitu od SJCAM. SJ360 bude schopná nahrávat videa až do 2K rozlišení a její cena bude dražší než u SJ5000X Elite.

GoPro Hero5 Black a dálkový ovladač zdarma

Chystáte se pořídit akční kameru GoPro Hero5 Black? Možná Vás zaujme akce, kdy ke kameře, která je voděodolná bez pouzdra, dostanete WiFi dálkové ovládání v hodnotě 1999Kč zdarma.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde