Xiaomi Yi 4K Camera oficiálně. Jaká je cena akční kamery?

Xiaomi Yi 4K Action Camera byla oficiálně představena. Parametry má opravdu špičkové - nechybí stabilizace videa, nativní 4K video nebo displej a známe i cenu. Zatím tu čínskou...

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Dnes byla oficiálně představena outdoorová kamera Xiaomi Yi 4K. O únicích informací jsme psali už zde, ale až teď víme kompletní specifikace. A hned na začátek musíme říct, že je to paráda! Xiaomi Yi 4K bude dostupná ve třech barevných variantách.

Novinka od Xiaomi je osazena nejnovějším senzorem Sony IMX377 s 12MPx rozlišením, který zvládá 4K video a procesor v kameře je dokonce novější než u GoPro Hero 4 Black Edition - Ambarella A9SE. Ten je vyroben 28 nm technologií a má nižší spotřebu a míň se zahřívá než tomu je u procesoru použitého v Hero 4 BE. Xiaomi Yi 4K zvládá nahrávat videa v nativním UltraHD rozlišení při 30fps. Ke skvělému obrazu ve 4K napomůže i datový tok, který je 60Mbps. U 2K (1440p) rozlišení je dokonce 60fps. K dispozici bude i 2,5K rozlišení s 30 snímky za sekundu. FOV u objektivu je pak 155° s efektem rybího oka, který půjde odstranit korekcí přímo v menu kamery. Světelnost objektivu pak bude f/2,8.

Ještě více zajímavé je, že při 1080p je k dispozici 120 snímků za sekundu a u HD rozlišení můžete využít až 240fps. To je skvělá zpráva hlavně pro ty, kteří chtějí dělat slow motion videa, protože můžou v klidu využít i Full HD video. Videa budou nahrávána do formátu mp4.

O čem jsme z předešlých úniků nevěděli je, že kamera Xiaomi Yi 4K bude mít i stabilizaci videa pomocí gyroskopu. Bude se tak jednat o jednu z mála 4K kamer (chápej kamer s nativním 4K rozlišení), která gyroskopem disponuje. A za tento počin jednoznačně chválíme, protože stabilizace videa za přispění gyroskopu má pozitivní vliv na kvalitu videa.

Xiaomi Yi 4K bude mít i displej o velikosti 2,19", ten navíc bude dotykový a krytý ochranným sklem Gorilla Glass. Rozlišení displeje je pak 640 x 360 pixelů.

Oproti předchozí generaci kamery se zvýšila také kapacita baterie. U nejnovějšího modelu má 1400 mAh a podle výrobce dokáže natáčet na jedno nabití až 120 minut při 4K rozlišení. To je velmi slušná hodnota, protože většina outdoorových kamer disponuje baterií o kapacitě 900 - 1000 mAh a vydrží maximálně 80 minut a to jen při Full HD rozlišení.

Recenze kamery Xiaomi Yi Sports - první generace kamery od Xiaomi

Kameře nebude chybět WiFi a Blutetooth ve verzi 4.0 s možností připojit k dálkovému ovládání, stativový závit je umístěn přímo na těle kamery. Oficiální cena Xiaomi Yi 4K byla stanovena na 1199 CNY, tedy cca 4400Kč dle aktuálního kurzu. Tato cena je za samostatnou kameru. Pouzdro, které je voděodolné do hloubky 40 metrů stojí 169 CNY, což je cca 600 Kč a pouzdro je dodáváno i s plovákem. Ke kameře se dá také dokoupit dálkové ovládání, monopod, filtr na objektiv... Cena v ČR bude pochopitelně vyšší, ale na to si budeme muset ještě počkat. Rozměry kamery jsou 65 x 42 x 21 mm a hmotnost 95 gramů.

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Zdroj

Co na kameru říkáte? Napište do diskuze:

Aktuality

SJCAM C200: nová akční kamera, která je zbytečná

SJCAM přichází na trh s novou akční kamerou. Model C200 bohužel nepřináší nic zázračného. Interpolované 4K rozlišení s maximálně 24 snímky za sekundu a nativní Full HD video s 60fps je dnes už základ. Potěší snad jen vodotěsná konstrukce.

GoPro Hero 9 Black: 5K rozlišení a přední barevný displej

  

Oficiální představení GoPro Hero9 Black odhalilo, že tato nová akční kamera nabídne až 5K rozlišení a na přední straně se nově objeví barevný selfie displej. Jaká je cena novinky a co všechno GoPro Hero9 Black nabízí?

Niceboy VEGA X - videopohled na akční kameru

Nativní 4K rozlišení, stabilizace X-STEADY či 2" dotykový displej nabízí nová akční kamera Niceboy VEGA X, kterou si představíme ve videopohledu. Jaké funkce nabízí nejnovější přírustek mezi akčními kamerami?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde