Xiaomi Mijia 4K vs SJCAM SJ7 vs Niceboy Vega 5: srovnání akčních kamer

Nejlevnější 4K akční kamery dostávají ránu do zad v podobě levné novinky od Xiaomi. Jak si vedou nejlepší akční kamery s čipem Ambarella A12 ve srovnání parametrů právě proti Xiaomi Mijia 4K?

Mijia 4K je vlastně první akční kamera od Xiaomi (více zde) a hned při svém uvedení upoutala hlavně svou velmi nízkou cenou. Jak si tato novinka vede ve srovnání s SJCAM SJ7 Star (recenze) a Niceboy Vega 5 (recenze)? Pojďme se nejdříve podívat na tabulku, která srovnává parametry všech kamer.

Hardware

Všechny tři modely lze označit jako základní 4K akční kamery, které sází na čip Ambarella A12 (pokud chcete vědět, jaké rozdíly jsou mezi čipy používaných v TOP akčních kamerách, tak si přečtěte tento článek). Ambarella A12 je čip s jedno jádrovým procesorem, který je vyroben 28nm technologií. Čip zvládá 4K rozlišení s 30 snímky za sekundu a u tohoto rozlišení je datový tok videa až 60Mbps.

SJCAM SJ7 Star i Niceboy Vega jsou osazeny senzorem Sony IMX117, který je v současnosti nejvíce využívaný u nejlevnějších 4K akčních kamer. Senzor má 12MPx rozlišení a byl používán i v kameře GoPro Hero 4 Black. Jedná se o kvalitní senzor, který hlavně za dobrých světelných podmínek dokáže produkovat velmi slušné fotografie. U Xiaomi Mijia 4K byl použit u akčních kamer celkem neznámý 8MPx senzor Sony IMX317 (ten nejspíše bude i u chystané GitUp F1). Vzhledem k nižšímu rozlišení u IMX317 by mohl dosahovat lepších výsledků za šera.

Různých hodnot u všech tří kamer se dočkáme u úhlu záběru. Nejvíc toho do jednoho záběru pojme Niceboy Vega 5 se svým FOV 170° a nejméně pak Xiaomi Mijia 4K. U 145° lze ovšem očekávat menší efekt rybího oka. Akční kamery od SJCAM a Niceboy mají displej o velikosti 2", Mijia 4K dostane displej s úhlopříčkou 2,4" a stejně jako u SJ7 Star se jedná o displej dotykový.

Xiaomi Mijia 4K vyhrává o jednu koňskou délku v kapacitě baterie, ta totiž má hodnotu 1450 mAh a dá se říct, že zde již nebude nutností dokupovat náhradní baterii, jako je tomu u SJCAM a Niceboy. SJCAM SJ7 Star je jediná kamera, ke které je možné připojit externí mikrofon. Daní za tuto vymoženost je přítomnost zastaralého miniUSB portu. Všechny tři akční kamery pak podporují připojení dálkového ovládání, u Niceboy Vega 5 je dokonce přibalen rovnou v prodejním balení.

Stabilizace

Čip Amabarella A12 podporuje elektronickou stabilizaci videa (EIS) a ta nechybí u žádné z těchto akčních kamer od Niceboy, SJCAM a Xiaomi. Protože Ambarella A12 nepatří k nejvýkonnějším čipům, tak si musíme vystačit se stabilizací při maximálně Full HD videu s 60 snímky za sekundu.

Cena

SJCAM SJ7 Star i Niceboy Vega 5 se v českých eshopech dají sehnat pod 6000Kč a to včetně bohatého příslušenství v prodejním balení kamer (ochranné pouzdro, se kterým je kamera voděodolná, držáky na helmu či řídítka, stativový držák a další. U Xiaomi Mijia 4K nedostanete ani pouzdro, ovšem cena kamery v Číně se pohybuje kolem 140$ (cca 3000Kč). Aktuální cenu v českých eshopech zjistíte na následujících odkazech:

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Akční kamery Niceboy Vega 5 i SJCAM SJ7 Star jsou v našem žebříčku nejlepších akčních kamer a pevně věřím, že jakmile projde Xiaomi Mijia 4K naší recenzí, tak se tam objeví také.

Jaká akční kamera je podle Vás lepší? Xiaomi Mijia 4K, Niceboy Vega 5 nebo SJCAM SJ7 Star? Nebo dáváte přednost modelům s lepším hardwarem a ještě kvalitnějším videem jako jsou Yi 4K či Yi 4K+? Napište do diskuze, kterou najdete níže.

Aktuality

GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

Nové a levné GoPro Hero: max. 2K video, displej a stabilizace

Na konci března se začne prodávat nejlevnější model akční kamery GoPro. Novinka se bude jmenovat jednoduše GoPro Hero a nabídne 2K 60fps rozlišení, dotykový displej a chybět nebude ani odolnost proti vodě bez pouzdra.

Xiaomi Mi Action Camera v prodeji v České republice

Xiaomi Mijia 4K nebo chcete-li Xiaomi Mi Action Camera se začala prodávat na pultech českých eshopů. Tato akční kamera s čipem Ambarella a senzorem Sony a velkou kapacitou baterie má celkem příznivou cenu.

SJCAM SJ8 PRO s 4K 60fps videem dorazí již v březnu?

SJCAM SJ8 PRO bude nejvýkonnější model akční kamery od tohoto čínského výrobce. Vypadá to, že kamera s dvojící displejů, velkou kapacitou baterie a 4K 60fps rozlišením bude oficiálně představena v březnu.

Nové akční kamery pro rok 2018. Na co se můžeme těšit?

V roce 2018 na nás výrobci akčních kamer chystají spousty novinek. Těšit se můžeme vůbec na nejlepší akční kameru od SJCAM či Niceboy. Dorazí i GoPro Hero 7 či novinka od Yi Technology? Co nového přinese rok 2018?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde