Vybíráme microSD paměťové karty pro sportovní kamery

Důležitou součástí každé kamery jsou paměťové karty. Jak roste rozlišení a počet snímků za sekundu u nahrávaného videa, tak jsou i větší nároky na microSD karty.

Na trhu je spousty paměťových karet, které se na první pohled liší jen kapacitou svého úložiště. Velikost 16GB bereme jako tu nejmenší, která by se měla u akčních kamer použít a to ještě pro kamery, jejichž maximem je Full HD video s 30fps. Taková kamera má totiž datový tok v průměru 15Mbps a na 16GB kartu se v tomto případě vejde něco přes 2 hodiny záznamu.

Mnohem důležitější než velikost samotné karty je rychlost. Rychlost čtení udává, jak rychle se dostanou data uložená na kartě do počítače. Pro kamery je zásadní rychlost zápisu. Podle té je kamera schopná ukládat záznam na kartu. Pokud zvolíme pomalou kartu, tak kamera může přestat pracovat, nemusí se uložit celý videozáznam nebo se bude ukládat po pár vteřinách.

Pro akční kamery se doporučuje pořizovat kamery class 10. Tato třída kamer má minimální rychlost zápisu 10Mb/s. Ale ani to samo osobě nemusí stačit pro některé nejlepší kamery. Např. nová Xiaomi Yi 4K má datový tok videa 60Mbps.

Podívejte se, jaké kamery jsme pro Vás doporučili. Všechny jsou o velikosti 32GB, ale lze je použít ve všech kapacitách, které výrobce prodává:

SanDisk Extreme Plus

Rychlost zápisu: 40Mb/s

Karta je vhodná pro kamery, které zvládají nahrávat videa v nativním 4K rozlišení.

Kartu můžete zakoupit za 999Kč na Alza.cz

SanDisk microSDHC 32 GB Extreme Plus class 10 lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Samsung Pro+

Rychlost zápisu: 90Mb/s

Extrémně rychlá paměťová karta, která nemá problém se zápisem u žádné kamery. Navíc je voděodolná.

Kartu můžete zakoupit za 999Kč na Alza.cz

Samsung micro SDHC 32GB PRO Plus lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Samsung Evo

Rychlost zápisu: 20Mb/s

Karta s nejnižší rychlostí zápisu v našem výběru, zároveň také nejlevnější. Tuto kartu doporučujeme pro kamery, které zvládají jako své maximalní rozlišení do nativního 2K videa s 30fps (tedy i pro Full HD kamery s 30 a 60fps).

Kartu můžete zakoupit za 299Kč na Alza.cz

SAMSUNG EVO 32GB lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Toto jsou karty, které máme vyzkoušeny. Jakou paměťovou kartu používáte Vy? Klidně se podělte o své zkušenosti:

Aktuality

Foxeer Legend 1: akční FPV kamera pro RC nadšence

Jste nadšenci do RC modelů nebo si chcete koupit vlastní dron? A už jste přemýšleli, jakou kameru si pořídit pro nejlepší záběry? Foxeer přichází s novou FPV akční kamerou!

OKAA: outdoorová 2K kamera, která má tachograf

Okaa je nejen akční kamera, která je voděodolná. Lze ji použít i jako záznamovou kameru s tachografem. Navíc nahrává videa až do rozlišení 1440p a má 16MPx senzor od Sony.

Campark ACT70: outdoorová kamera, která vibruje

V nepřeberném množství akčních kamer je velmi těžké přijít s něčím novým. Už ani dálkové ovládání nepřekvapí a tak to Campark zkouší s vibrací. K čemu je?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde