Vybíráme levnou zrcadlovku na Vánoce 2016

Vánoční shon je tady a my jsme pro Vás vybrali nejlepší zrcadlovky na trhu, které spadají do segmentu levných DSLR fotoaparátů. Poradíme, jakou zrcadlovku vybrat a podívat se můžete i na fotky.

Pokud Vám kompaktní fotoaparát už nestačí a chcete si užít větší kvalitu fotek, tak je na čase se podívat do segmentu základních DSLR fotoaparátů. My jsme pro Vás vybrali tři nejlepší zrcadlovky, na které je dobré se zaměřit při výběru. Ukázkové fotografie použité v článku, jsou vždy pořízeny danou zrcadlovkou.

Nikon D3000
Senzor: APS-C CMOS 24,2MPx | Bajonet: Nikon DX | Displej: 3" | Sériové snímání: 5 fotek za sekundu | Maximální rozlišení videa: 1080p
Nikon D3300 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
nikon d3300

Nikon už má novou D3400, která nahradila námi doporučený model D3300, ten se ale stále prodává a navíc jeho cena klesla až o 7tisíc od začátku prodeje. Nikon D3300 se vyznačuje hlavně velmi dobrou ostrostí u fotek a do ISO 600 jsou fotky téměř bez šumu. Tato zrcadlovka je schopná nahrávat videa až při 60fps u 1080p rozlišení. Zamrzí absence WiFi či nedotykový displej.

Pentax K-50
Senzor: APS-C CMOS 16.3MPx | Bajonet: Pentax K | Displej: 3" | Sériové snímání: 6 fotek za sekundu | Maximální rozlišení videa: 1080p
Pentax K-50 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Plage de Maez-an-Aod - Lannion
Tato zrcadlovka má 16MPx CMOS snímač a vyznačuje se nízkým šumem i při vyšších hodnotách ISO či dobrým dynamickým rozsahem. Navíc je voděodolná a prachuvzdorná, což je v této cenové třídě skvělé. Pentax K-50 má hledáček se 100% pokrytím, za což se výrobce musí také pochválit. Pentax K-50 bohužel chybí WiFi a displej není dotykový.
 
Canon EOS 750D
Senzor: APS-C CMOS 18Mpx | Bajonet: Canon EF-S | Displej: 3" dotykový | Sériové snímání: 5f fotek za sekundu | Maximální rozlišení videa: 1080p 
Canon EOS 700D lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Quayside, Norwich

Senzor použitý v Canon EOS 700D je schopen zaznamenat fotky se spousty detailů a ostrost patří k jeho největším přednostem. Dokonce i kvalita videa se u této zrcadlovky dá označit za velmi dobrou. Za předešlými kousky zaostává hlavně v dynamickém rozsahu. Jako jediný z námi vybrané trojice má dotykový displej.

Zdroj fotek: flickr.com

Aktuality

SJCAM SJ7 STAR vs Yi 4K Camera 2: srovnání TOP kamer

SJ7 STAR je nejnovější kamera od SJCAM, která přichází s procesorem Ambarella a senzorem Sony, tedy stejným hardwarem jako u akční kamery Yi 4K. Jak si tyto dvě kamery vedou ve srovnání parametrů?

YI Handheld Gimbal oficiálně s výdrží až 4,5 hodiny

Společnost Yi Technology, která je známá hlavně výrobou akčních kamer pro Xiaomi oficiálně představila stabilizátor pro akční kamery. Ten nabízí stabilizaci ve 3 osách a dlouho výdrž na baterii.

Feiyu Summon je akční kamera na 3-osém gimbalu

Feiyu Summon je akční kamera s nativním 2K rozlišením, kterou dostanete i s vlastním stabilizátorem tří os. Parametry kamery sice nenadchnou, ale jako kombinace s gimbalem to může být zajímavá volba.

Trh s kamerami se mění! Už nechceme to nejlevnější

Doba se posunula a lidé již nechtějí nejlevnější akční kamery, ale žádají to nejlepší. Opravdové 4K rozlišení a co nejvíce snímků u Full HD, bez stabilizace to také nejde. A výrobci kamer na to slyší.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde