Vybíráme levnou Full HD akční kameru na Vánoce. Jakou koupit?

Pokud máte požadavek na levnou akční kameru, tak se jistě díváte po základních 1080p 30fps modelech. Ani tyto kamery nemusí ovšem znamenat ústupky v kvalitě videa a některé dokonce nabízí i něco navíc. Jakou kameru koupit?

Máme za sebou výběr doporučených akčních kamer s 4K rozlišením a také jsme se podívali na levnější varianty v podobě 1080p 60fps kamer. V tomto článku se zaměříme na nejlevnější FullHD kamery. Zde je nutné počítat s ústupkem v podobě chybějící stabilizace. Pokud Vám ovšem bude stačit 30 snímků za sekundu, tak další ústupky již nejsou nutné.

Niceboy Vega 5 FUN

 
Nejnovější akční kamera od Niceboy právě prochází naší recenzí. Vega 5 FUN nahrazuje oblíbenou Niceboy Vega+. I když v menu této akční kamery najdeme i 4K a 2,7K rozlišení, tak zde se jedná o pouhý dopočet. Kamera dokonce disponuje i 1080p 60fps videem, ovšem tato snímková frekvence je na použitý čip náročná a proto se Vega 5 FUN dá označit hlavně za 1080p 30fps akční kameru. Čip použitý v této kameře je AllWinner V3 a senzor Sony IMX179 s nativním 8MPx rozlišením.
 
V prodejním balení Vega 5 FUN najdeme pouzdro, se kterým je kamera odolná proti vodě do hloubky 30 metrů, stativový držák, nalepovací držák či držák na kolo. Prodejní balení obsahuje dokonce i dálkový ovladač. Na zadní straně kamery najdeme 2" displej s živým náhledem nahrávaného videa.

Niceboy VEGA 5 Fun lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ4000 WiFi

 
Ač senzor Aptina AR0330, který byl použitý u SJCAM SJ4000 WiFi, má jen 3MPx rozlišení, tak se rozhodně nedá označit za slabinu této kamery. Skvělému FULL HD videu s 30 snímky za sekundu napomáhá také čip Novatek 96655. SJCAM SJ4000 WiFi oslní i svými možnostmi nastavení. Nechybí volba ISO, expozice, WDR nebo vyvážení bílé a to včetně módu pro nahrávání pod vodou.
 
U nových kamer SJCAM SJ4000 WiFi najdeme na zadní straně displej s úhlopříčkou 2", na kterém uvidíte to, co zrovna nahráváte. V prodejním balení je pak vše potřebné pro sportovní záběry: držák na kolo, držák na helmu, stativový držák, otevřený držák a další. Kamera se prodává také ve verzi bez WiFi a pokud nepotřebujete ovládání přes mobilní telefon, tak můžete ještě nějakou korunu ušetřit.

SJCAM SJ4000 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ4000 WiFi lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GitUp Git1

 

GitUp Git 1 nabízí senzor s nejnižším rozlišením v našem výběru. Sony IMX322 má nativní rozlišení 2,12MPx. Čip je pak stejný jako u SJCAM SJ4000WiFi, tedy Novatek 96655. Hlavní výhodou této akční kamery je možnost připojení externího mikrofonu pro lepší kvalitu nahrávaného zvuku. Podporováno je také dálkové ovládání.

A protože akční kamera bez displeje není nejlepší řešení, tak i u GitUp Git1 najdeme na zadní straně displej (1,5") s živým náhledem nahrávaného videa a nechybí ani WiFi pro propojení kamery s aplikací v mobilním telefonu.

GitUp GIT1 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

Nové a levné GoPro Hero: max. 2K video, displej a stabilizace

Na konci března se začne prodávat nejlevnější model akční kamery GoPro. Novinka se bude jmenovat jednoduše GoPro Hero a nabídne 2K 60fps rozlišení, dotykový displej a chybět nebude ani odolnost proti vodě bez pouzdra.

Xiaomi Mi Action Camera v prodeji v České republice

Xiaomi Mijia 4K nebo chcete-li Xiaomi Mi Action Camera se začala prodávat na pultech českých eshopů. Tato akční kamera s čipem Ambarella a senzorem Sony a velkou kapacitou baterie má celkem příznivou cenu.

SJCAM SJ8 PRO s 4K 60fps videem dorazí již v březnu?

SJCAM SJ8 PRO bude nejvýkonnější model akční kamery od tohoto čínského výrobce. Vypadá to, že kamera s dvojící displejů, velkou kapacitou baterie a 4K 60fps rozlišením bude oficiálně představena v březnu.

Nové akční kamery pro rok 2018. Na co se můžeme těšit?

V roce 2018 na nás výrobci akčních kamer chystají spousty novinek. Těšit se můžeme vůbec na nejlepší akční kameru od SJCAM či Niceboy. Dorazí i GoPro Hero 7 či novinka od Yi Technology? Co nového přinese rok 2018?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde