Vybíráme 1080p 60fps akční kameru do 4000Kč

Nechceme strašit Vánocemi, ale vzhledem k množícím se dotazům si dnes představíme Full HD kamery s 60 snímky za sekundu a s cenou do 4000Kč.
Akční kamery se kupují nejen na letní sezónu k moři, ale dají se využít i při zimních sportech. My se dnes podíváme na kamery do 4000Kč, které disponují 60fps u Full HD videa. Vybrali jsme kamery, které prošly naší recenzí, ale pochopitelně na trhu jsou další akční kamery s podobnými vlastnostmi.
 
Xiaomi Yi Sports Camera
Xiaomi Yi Sports Camera recenze
Za málo peněz hodně muziky, takhle by se krátce dala charakterizovat první generace akční kamery od Xiaomi. Kamera díky procesoru Ambarella a senzoru Sony dělá velmi kvalitní videa a nezaostává ani v kvalitě fotografií. Xiaomi Yi Sports Camera nahrává videa do mp4 formátu, datový tok 1080p 60fps videa je 25Mbps a světelnost objektivu má f/2,8.
 

Jako nedostatek u této kamery je rozhodně absence displeje a pokud chcete provést jakékoliv nastavení, musíte do aplikace. Vzhledem k ceně kamery se musíte spokojit s natáčením bez stabilizace. Z našeho výběru se jedná o nejlepší kameru, co se zvládání natáčení rychlého pohybu týče.

 
Niceboy Vega 4K
Niceboy Vega 4K recenze
Pokud se neobejdete bez displeje, tak máte možnost si pořídit Niceboy Vega 4K, která disponuje displejem s živým náhledem nahrávaného videa o velikosti 2". Ke kameře dostanete velké množství příslušenství a to včetně dálkového ovládání. S ochranným pouzdrem je možné se potápět až do hloubky 30 metrů. Jedná se rozhodně o nejlépe vybavenou kameru v segmentu low endových akčních kamer.
 
Vega 4K nahrává videa až do 4K rozlišení, ale toto rozlišení je interpolované a navíc má nízký počet snímků za sekundu. Nativním rozlišením je 1080p s 60fps, u kterého musíte počítat s horším zvládáním nahrávání rychlého pohybu, než tomu je u dalších dvou kamer v našem výběru, ale zase má tato kamera od Niceboy nejvyšší datový tok ve 1080p 60fps videu - 35Mbps. Stejně jako v předchozím případě máme i zde světelnost f/2,8.
 
 
SJCAM M20
SJCAM M20 recenze
SJCAM M20 je jediná kamera v našem výběru, které má stabilizaci videa a to pomocí gyroskopu, v kameře najdeme senzor Sony a procesor Novatek. Jedná se o velkou přednost této kamery, protože stabilizace funguje opravdu velmi dobře. Kamera má 1,5" displej a ve svém menu má neuvěřitelné možnosti nastavení - ISO, Expozice, Vyvážení bílé, podvodní režim, nastavení časů při focení atd.
 
I u M20 se dočkáme interpolovaného 4K rozlišení, ale 2K (1440p) je nativní (reálné) a má 30fps. Full HD video má již pak 60 snímků za sekundu a co se zvládání rychlého pohybu týče, tak o moc nezaostává za zmíněnou kamerou od Xiaomi a patří ke špičce v tomto ohledu. Datový tok u tohoto videa je 30Mbps, světelnost objektivu f/2,0 a kamera nahrává videa do mp4 nebo mov formátu (záleží, co zvolíte v menu kamery).
 

Aktuality

SJCAM SJ7 STAR vs Yi 4K Camera 2: srovnání TOP kamer

SJ7 STAR je nejnovější kamera od SJCAM, která přichází s procesorem Ambarella a senzorem Sony, tedy stejným hardwarem jako u akční kamery Yi 4K. Jak si tyto dvě kamery vedou ve srovnání parametrů?

YI Handheld Gimbal oficiálně s výdrží až 4,5 hodiny

Společnost Yi Technology, která je známá hlavně výrobou akčních kamer pro Xiaomi oficiálně představila stabilizátor pro akční kamery. Ten nabízí stabilizaci ve 3 osách a dlouho výdrž na baterii.

Feiyu Summon je akční kamera na 3-osém gimbalu

Feiyu Summon je akční kamera s nativním 2K rozlišením, kterou dostanete i s vlastním stabilizátorem tří os. Parametry kamery sice nenadchnou, ale jako kombinace s gimbalem to může být zajímavá volba.

Trh s kamerami se mění! Už nechceme to nejlevnější

Doba se posunula a lidé již nechtějí nejlevnější akční kamery, ale žádají to nejlepší. Opravdové 4K rozlišení a co nejvíce snímků u Full HD, bez stabilizace to také nejde. A výrobci kamer na to slyší.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde