Uniká manuál ke GoPro Hero 5: známe rozlišení

Po prvních fotkách a videu kamery GoPro Hero 5 se na internet dostal i uník z manuálu pro tuto kameru a z něj lze vyčíst rozlišení kamery. Navíc GoPro chystá i vlastní gimbal!

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktualizováno 4.9.2016 (konec článku):

Včera jsme nabídli první fotky a informace o kameře GoPro Hero 5 (více zde), nyní Vám přinášíme informace z manuálu ke kameře, který se objevil na internetu.

Začněme s tím nejdůležitějším a tím je rozlišení kamery:

  • 4K 30 fps
  • 2.7K 60 fps
  • 1440 80 fps
  • 1080 120 fps
  • 960 120 fps
To je celkem velké zklamání, protože se hovořilo o 4K s 60fps a 8K s 30fps. V podstatě se jedná o podobné hodnoty, které nabízí kamera Xiaomi Yi 4K. Nárust je možné vidět u 2,7K a 2K rozlišení.
 
Manuál dále hovoří o 12MPx rozlišení, tedy stejném jako je u modelu Hero 4 Black Edition. Je otázka, jaký senzor bude použit v případě Hero 5, je velmi pravděpodobné, že se bude jednat o Sony IMX377, tedy stejný senzor jako již v zmíněné Xiaomi Yi 4K.
 
GoPro Hero 5 nabídne možnost focení do RAW (DNG) a dokonce bude mít ovládání pomocí hlasu (GoPro turn on, GoPro start video). Konečně se dočkáme stabilizace videa, ta ovšem nebude k dispozici u 4K rozlišení a u vyšší snímkové frekvenci než 60fps. Při nahrávání stereo zvuku, bude možné odfiltrovat vítr a také nahrávat samostatnou zvukovou stopu mimo samotné videi. Také bude možné nahrávat videa, ve kterém se automaticky odstraní efekt rybího oka.
 
Kamera bude mít zadní displej, ve kterém bude možné nastavovat jas a přední displej pro nastavení kamery bude bez podsvícení. V návodu se mluví také o Super Suit, což by mohlo naznačovat, že Hero 5 bude sama o sobě voděodolná do menší hloubky a v pouzdru pak již pro hluboké potápění. Hero 5 by pak měla disponovat i GPS.
 
 
4.9.2016: S největší pravděpodobností se nové GoPro Hero 5 představí 19.9.2016, kdy společnost chystá tiskovou konferenci. Na italské stránce GoPro se navíc na moment ukázaly všechny nadcházející novinky: dron, kamera a dokonce gimbal:
 
 
Co říkáte na tyto informace? Má vůbec smysl přecházet z GoPro Hero 4 Black Editon? Napište do diskuze:

Aktuality

SJCAM C200: nová akční kamera, která je zbytečná

SJCAM přichází na trh s novou akční kamerou. Model C200 bohužel nepřináší nic zázračného. Interpolované 4K rozlišení s maximálně 24 snímky za sekundu a nativní Full HD video s 60fps je dnes už základ. Potěší snad jen vodotěsná konstrukce.

GoPro Hero 9 Black: 5K rozlišení a přední barevný displej

  

Oficiální představení GoPro Hero9 Black odhalilo, že tato nová akční kamera nabídne až 5K rozlišení a na přední straně se nově objeví barevný selfie displej. Jaká je cena novinky a co všechno GoPro Hero9 Black nabízí?

Niceboy VEGA X - videopohled na akční kameru

Nativní 4K rozlišení, stabilizace X-STEADY či 2" dotykový displej nabízí nová akční kamera Niceboy VEGA X, kterou si představíme ve videopohledu. Jaké funkce nabízí nejnovější přírustek mezi akčními kamerami?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde