Trh s kamerami se mění! Už nechceme to nejlevnější

Doba se posunula a lidé již nechtějí nejlevnější akční kamery, ale žádají to nejlepší. Opravdové 4K rozlišení a co nejvíce snímků u Full HD, bez stabilizace to také nejde. A výrobci kamer na to slyší.

V současné době nejsou už tolik žádané nejlevnější akční kamery jako SJCAM SJ4000 či Niceboy Vega+, ale lidi, kteří si chtějí pořídit takovou kameru, se čím dál víc dívají po tom nejlepším.

 

V podstatě nejvíce očekávanou specifikací u sportovní kamery, je co největší počet snímků u 1080p rozlišení a to hlavně pro tvorbu slow motion videa. Pokud je v kameře osazen procesor, který zvládá 120fps u Full HD, tak je pochopitelné, že zvládne i 4K rozlišení. I když většina lidí tvrdí, že takto vysoké rozlišení nepotřebuje, tak mít ho u kamery není jen o marketingu. Z 4K rozlišení se dá vytvořit v postprodukci Full HD a můžete tak udělat zoom bez snížení kvality obrazu (pochopitelně je nutné pamatovat na počet snímků u videa).

Další nedílnou součástí TOP akční kamery je i stabilizace videa. V současné době nemít v portfoliu kameru bez stabilizace je v podstatě sebevražda. Rozdíl mezi videem natočeným se stabilizací a bez ní je totiž markantní.

Na tohle volání zákazníků slyšelo už několik firem, které své kamery představilo nebo už je dokonce prodává. Na trhu už se dá zakoupit Yi 4K Camera, která navíc přidává 2,19" dotykový displej. Již dříve jsme přinesli informace o chystané Niceboy Vega 4K PRO a dokonce přinesli ukázkové video z kamery. I SJCAM hodlá vydat svou TOP akční kameru s nativním 4K rozlišením a 120 snímky za sekundu u 1080p videa (více zde). Již dříve jsme psali i o Eken H8 PRO, tato kamera také nabízí podobné specifikace, bohužel ale vzhledem k téměř nulovým možnostem nastavení videa (chybí vyvážení bílé atd.) a pro absenci stabilizace, nás tato kamera nechává chladnými.

Důvodem k takovému masivnímu rozšíření kamer s nativním 4K rozlišením je hlavně procesor Ambarella A12, který dokáže pracovat právě s tímto rozlišením či se 120fps a jeho cena je na poměry toho, co jsme znali do teď neuvěřitelně nízká. Všechny výše zmíněné kamery (mimo Yi 4K) jsou osazeny právě tímto procesorem.

Teď už zbývá jen otázka: která bude nejlepší volbou? A možná ještě jedna: jaká kamera nás ještě do konce roku čeká? Napište do diskuze, co si myslíte:

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy VEGA 6 star. Jak uspěla?

Niceboy VEGA 6 star se chce stát hvězdou mezi akčními kamerami. Zazáří na tomto přeplněném nebi se svým videem a optickou stabilizací? VEGA 6 star prošla naším testem, jak v recenzi dopadla?

Po SJCAM SJ8 PRO se do prodeje dostávají i SJ8+ a SJ8 Air

Série akčních kamer SJ8 od SJCAM má celkem tři kamery, nejvyšší model se už nějakou dobu prodává i v ČR. Nyní se do prodeje dostávají i další dva modely SJ8+ a SJ8 Air. Jaká je jejich česká cena? A mají vůbec tyto kamery smysl?

Testujeme Niceboy Vega 6 star s optickou stabilizací

Akční kamera Niceboy Vega 6 star dorazí během pár dnů na české pulty. Tato kamera s nativním 2K rozlišením či optickou stabilizací videa právě dorazila na recenzi. Máte na kameru VEGA 6 star otázky? Ptejte se!

Akční kamera Niceboy Vega 5 za 3990Kč jen do 17.6.2018!

Stále ještě TOP model akční kamery od Niceboy s 4K rozlišením můžete až do neděle u jednoho prodejce zakoupit za akční cenu 3990Kč. Vega 5 má čip Ambarella, senzor Sony a u Full HD videa disponuje až 120fps.

SJCAM SJ8 Pro: první 4K 60fps videa natočená kamerou

Začátek prodeje akční kamery SJCAM SJ8 Pro je na spadnutí a na internetu se objevují první videa natočená touto kamerou ve 4K 60fps rozlišení. Podívejte se jak kvalitně SJ8 Pro s čipem Ambarella a senzorem Sony nahrává.

SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde