Souboj kamer: Xiaomi Yi 4K Camera vs GoPro Hero 4 Black Edition

Pojďme si srovnat ještě nepředstavenou kameru Xiaomi Yi 4K s kamerou GoPro Hero 4 Black Editon. Jak dopadnou ve srovnání parametrů?

Před pár dny jsme informovali o uniklých specifikacích kamery Xiaomi Yi 4K (více zde) a pokud se potvrdí, že takto opravdu bude vypadat nová kamera od Xiaomi, tak bude velká konkurence právě pro kameru GoPro Hero 4 Black Edition. Jak dopadne srovnání parametrů?

  Xiaomi Yi 4K Camera GoPro Hero 4
Black Editon
Procesor Ambarella A9SE Ambarella A9
Senzor Sony IMX377 (12MPx) Sony IMX117 (12MPx)
FOV 155° 155°
Roslišení videa 4K 30fps
1080p 120fps
720p 240fps
4K 30fps
1080p 120fps
720p 240fps
Stabilizace Ano - gyroskop Ne
Displej 2,19" dotykový
s živým náhledem
Displej pro
nastavení kamery
Baterie 1400 mAh 1160 mAh
WiFi Ano Ano
Bluetooth Ano Ano
Cena kamer od Xiaomi a GoPro se v ČR pohybuje takto:

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO4 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Obě kamery disponují na první pohled stejným procesorem od americké společnosti Ambarella, ten u Xiaomi je ale vyroben 28 nm technologií a vyznačuje se hlavně nižší spotřebou baterie. GoPro Hero 4 Black Edition i Xiaomi Yi 4K Camera mají jako své maximum 4K rozlišení s 30ti snímky za sekundu. Full HD video lze nahrávat se 120fps a u HD videa je k dispozici 240fps.

Zásadní rozdíl je také u použitého senzoru. Kdežto GoPro Hero 4 Black Editon využívá starší senzor Sony IMX117, tak u Xiaomi najdeme nejnovější senzor Sony IMX377. Ten podle posledních měření, které jsou dostupné na internetu, je daleko kvalitnější i než Sony IMX206, který má kamera SJCAM M20 či IMX078 u SJ5000X Elite. Hlavně v barevném podání a ve své rychlosti, pochopitelně zvládá 4K video.

Pro kameru od Xiaomi hovoří i displej. Ten by měl mít 2,19" a bude dotykový. GoPro si musí u svého nejvyššího modelu vystačit jen s displejem, který zobrazuje nastavení kamery. Nebo je nutné si displej dokoupit. I co se kapacity baterie týče, tak je na tom líp Xiaomi Yi 4K a to o celkem slušných 240 mAh.

Recenzi kamery Yi 4K již máme hotovou a najdete ji zde.

Aktuality

Známe oficiální českou cenu dronu DJI Mavic PRO

DJI Mavic PRO je dron, který se dá složit do velikosti láhve a přenášet kdekoliv sebou, má 4K kamerou stabilizovanou ve třech osách a dosahuje rychlosti 64 km/h. Jaké je česká cena?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde