Sony FDR-X3000: akční kamera s 4K videem, GPS a stabilizací

Sony představila svůj nový model sportovní kamery, která bude na vrcholu jejich portfolia. Bude disponovat 4K rozlišením a pokročilou stabilizací. Nebude chybět ani možnost dálkového ovladače.

Sony FDR-X3000 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Ještě do nedávna se za nejvyšší model Sony považovala kamera FDR-X1000, do prodeje se ale dostane nástupce v podobě akční kamery FDR-X3000.

Sony FDR-X3000

Sony do svého modelu X3000 nasadilo procesor BIONZ X vlastní výroby, který zvládá datový tok 100Mbps u 4K rozlišení a nový 1/25" Exmor R senzor s 8,2MPx. Použitý objektiv ZEISS Tessar by měl zaručit menší zkreslení a přirozený vzhled videa. Mimo zmíněného 4K rozlišení bude s kamerou možné nahrávat i ve Full HD a to až se 100fps.

Sony FDR-X3000 je vůbec první akční kamera, která je vybavena technologií Sony BOSS (Balanced Optical SteadyShot). Tato technologie pro stabilizaci obrazu byla využívaná u prémiových videokamer.

Samotná kamera disponuje displejem, který zobrazuje jen nastavení kamery, ale bude možné dokoupit dálkové ovládání, které zobrazí živý náhled nahrávaného videa a dokonce toto ovládání půjde umístit na kameru. X3000 bude vybavena také GPS a do videa tak půjdou umístit grafické informace o rychlosti, vzdálenosti, času a podobně.

Rozměry kamery jsou 83 x 47 x 29,4 mm a s pouzdrem je voděodolná do hloubky 60 metrů. Cena pro ČR byla stanovena na 16592Kč a začátek prodeje by měl být zahájen v listopadu 2016. Co na kameru Sony FDR-X3000 říkáte?

Zdroj Sony

Aktuality

Soutěž o akční kameru Niceboy Vega+

Vyhrajte v letní soutěži s webem DigitalniKamery.com akční kameru Niceboy Vega+. Tato kamerka nabízí Full HD video, 2" displej, WiFi a voděodolnost do hloubky 30 metrů.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde