Sony FDR-X1000V: 4K akční kamera s ovladačem

Nejvyšší model od Sony mezi outdoorovými kamerami je FDR-X1000V. Nabízí nativní 4K video, vysoký datový tok 100Mbps či Full HD se 120fps.

Sony FDR-X1000V není nejnovější model, ale vzhledem ke specifikacím, které nabízí, by byla škoda se o této akční kameře nezmínit. Aktuální cena:

Sony FDR-X1000 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Co se specifikací týče, tak se jedná o jednu z nejlepších kamer (spolu s GoPro Hero 4 Black Edition), kterou lze na českém trhu koupit (s vědomím, že na začátek prodeje Xiaomi Yi 4K se u nás ještě čeká). Kamera má 8,8 MPx Sony EXMOR R CMOS Sensor a taktéž procesor je vlastní výroby - Sony BIONZ X. Nejvyšším nativním rozlišením, ve kterém je X1000V schopná nahrávat je UltraHD s 30fps a datovým tokem 100Mbps. Zpomalené videa můžete dělat z Full HD rozlišení, protože zde je k dispozici 120 snímků za sekundu a také při takové snímkové frekvenci není žádný problém se zvládáním rychlého nahrávaného pohybu. Pokud se spokojíte s HD rozlišením, tak můžete využít 240fps.

Ani objektiv nepatří ke slabým článkům, byl totiž použit Zeiss se světelností f/2,8 a širokoúhlým záběrem 170°. Pokud si necháte video stabilizovat, tak je k dispozici 120°. Na kameře je displej, který zobrazuje nastavení kamery, ale lze dokoupit dálkové ovládání, které má vlastní displej se živým náhledem nahrávaného videa (někteří prodejci dávají ovládání přímo ke kameře). Za zmínku stojí i dvojice mikrofonů a tím spojené nahrávání stereo zvuku.

Velkou výhodou Sony FDR-X1000V je i velká kapacita baterie - 1240 mAh, což hlavně v porovnání s většinou čínské konkurence, která nabízí 900 mAh je nesporný bonus. Kamera také disponuje NFC či GPS a je schopná zaznamenávat např. rychlost. Tělo kamery je odolné proti stříkající vodě a potápět se s kamerou je možné díky dodávanému pouzdru.

Sony FDR-X1000 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Co na outdoorovou kameru Sony FDR-X1000V říkáte? Podle nás si svou pozoronost určitě zaslouží.

 

Aktuality

SJCAM SJ7 STAR vs Yi 4K Camera 2: srovnání TOP kamer

SJ7 STAR je nejnovější kamera od SJCAM, která přichází s procesorem Ambarella a senzorem Sony, tedy stejným hardwarem jako u akční kamery Yi 4K. Jak si tyto dvě kamery vedou ve srovnání parametrů?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde