SJCAM SJ7 STAR vs Yi 4K Camera 2: srovnání TOP kamer

SJ7 STAR je nejnovější kamera od SJCAM, která přichází s procesorem Ambarella a senzorem Sony, tedy stejným hardwarem jako u akční kamery Yi 4K. Jak si tyto dvě kamery vedou ve srovnání parametrů?

Pokud si chcete pořídit akční kameru, která bude disponovat tím nejlepším hardwarem, tak ještě před třemi měsíci nebylo mimo GoPro Hero 4 Black Edition z čeho vybírat. Nyní se situace mění, a ač kamera Yi 4K byla první, která nabídla nativní 4K rozlišení a 120fps u Full HD videa za přijatelnou cenu, tak se připojují další značky.

Nejnovějším modelem, který se chystá vstoupit do segmentu TOP akčních kamer je SJCAM SJ7 STAR. A jak si tato kamera vede ve srovnání právě se jmenovanou Yi 4K?

SJCAM SJ7 STAR se začne v Číně prodávat za cenu 199$ a začátek prodeje byl stanoven na konec října. 

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Co se rozlišení u kamer týče, tak byste těžko hledali rozdíly. Nejvyšším nativním rozlišením, které obě kamery zvládají je 4K s 30 snímky za sekundu. Při Full HD rozlišení je pak k dispozici u SJ7 STAR i Yi 4K až 120fps a u HD dokonce 240 snímků. Tedy taková rozlišení s vysokou snímkovou frekvencí se dají využít pro slow motion videa.

Yi 4K sází na procesor Ambarella A9SE, tedy dvou jádrový čipset a kamera od SJCAM zase na Ambarella A12, který má jedno jádro. Oba procesory jsou vyráběny 28nm technologií a zaručují tak menší zahřívání, než tomu bylo u předchozích procesorů a také menší spotřebu baterie. Když jsme u baterie, tak s její kapacitou nešetřili u Yi 4K, kde máme 1400 mAh, kamera SJCAM SJ7 STAR si musí vystačit s 1000 mAh. Rozdíl je i v použitých senzorech, ten u SJCAM je stejný jako má GoPro Hero 4 Black Edition. Kamera Yi 4K využívá nejnovější Sony IMX377 s 12 MPx.

K oběma kamerám se dá připojit dálkové ovládání vlastní výroby a obě kamery mají na zadní straně dotykový displej s živým náhledem nahrávaného videa. SJ7 STAR bude mít své tělo vyrobeno z kovu, což může mít pro některé uživatele punc luxusu.

Co může být zásadní při rozhodování o koupi kamery je dodávané příslušenství v prodejním balení akční kamery. SJCAM tradičně přibalí ochranné pouzdro, které je voděodolné do hloubky 30 metrů, držák na přilbu a helmu a další příslušenství. Bohužel u Yi 4K si kupujete jen kameru a vše si musíte přikoupit, tedy i pouzdro.

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Recenze outdoorové kamery Xiaomi Yi Sport Black

Recenzí prošla akční kamera od Xiaomi. Yi Sport Camera v Black edici dokáže natáčet videa v rozlišení 1080p s 60fps a disponuje velmi kvalitním procesorem a senzorem.

Xiaomi Mi Drone: 4K kamera a autonomní let

Xiaomi představilo svůj první dron. Ten disponuje vlastní 4K kamerou a zvládá samostatný let či přistání. Navíc překvapí cenou, která je nižší než se očekávalo.

První video z outdoorové kamery Xiaomi Yi 4K

Nová outdoorová kamera Xiaomi Yi 4K vzbudila vlnu šílenství. A protože se kamera dostává k prvním majitelům, podívejte se na TimeLapse video z této kamery.

Akční kamery s nativním 4K rozlišením

Na českém trhu je v prodeji spousta kamer, které se chlubí 4K rozlišením u nahrávaného videa. Outdoorových kamer, které by toto rozlišení uměly nativně, ale moc není.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde