SJCAM SJ6 LEGEND vs SJCAM SJ5000X ELITE: srovnání kamer

SJ6 LEGEND je jedna ze dvou nejnovějších kamer od SJCAM. Ta přichází s dotykovým displejem, a jak už jsme u SJCAM zvyklí, tak i se stabilizací videa. Jak je na tom ve srovnání s SJ5000X Elite?

Kamera SJ5000X Elite je velmi oblíbený model od SJCAM, který je navíc stále nejvyšším modelem tohoto čínského výrobce akčních kamer. SJCAM SJ5000X Elite jsme měli v recenzi, kterou najdete zde. SJCAM ale chystá novinku v podobě modelu SJ6 LEGEND, která bude v portfoliu postavena nad kamerou Elite, alespoň co se ceny týče.

Jak jsou na tom tyto dvě akční kamery ve srovnání technických parametrů? Podívejte se:


*interpolovaně

Obě kamery mají stejný procesor od Novateku a rozdíl nastává u použitého senzoru. SJ5000X Elite má 12MPx Sony IMX078 a novinka SJ6 Legend bude osazena senzorem Panasonic MN341 s 16MPx. Tento senzor byl použit v kameře SJ5000+ od stejného výrobce a jedná se o jeden z lepších senzorů na trhu, i když patří už ke starším kouskům.

RECENZE AKČNÍ KAMERY SJCAM SJ6 LEGEND

SJ5000X Elite i SJ6 Legend dokáží nahrávat videa ve 4K rozlišení, nicméně toto rozlišení je pouze dopočtem z 2K a navíc je k dispozici spíše nepoužitelných 24 snímků za sekundu. I další parametry rozlišení jsou naprosto shodné a máme zde tak Full HD s 60fps a HD až se 120fps.

SJ6 Legend bude mít dva displeje, ten přední bude sloužit pro zobrazení informací o nastavení kamery a zadní displej o velikosti 2" bude dotykový s živým náhledem nahrávaného videa. Elite má také 2" displej, ale musí se obejít bez dotykového ovládání.

U SJ6 Legend vzrostla mírně kapacita baterie, ale tento nárust bude maximálně na vyrovnání spotřeby předního displeje a spíše se nedočkáme vyšší výdrže na jedno nabití. Novinka bude podporovat dálkové ovládání, stejné jako je u modelu SJCAM M20.

A jak jsou na tom obě kamery s cenou? Aktuální cena kamer se na českém trhu:

SJCAM SJ6 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ5000X Elite lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Yi Handheld: čeká nás 3 osý gimbal od Xiaomi?

Vypadá to, že Xiaomi neskončí jen u akčních kamer, ale pustí se i do výroby stabilizátorů. Na internetu se objevily první informace je Yi Handheld, tedy o gimbalu Xiaomi.

Recenze sportovní kamery SJCAM M20 s gyroskopem

Recenzí prošla další outdoorová kamera: SJCAM M20 náhrává videa v nativním 2K rozlišení, disponuje gyroskopickou stabilizací a má senzor Sony. Jak si vedla v testu?

Pozor na falešné akční kamery Eken H8 a H8R!

Podle informací přímo z Eken, se na trhu objevily falešné kamery H8 a H8R. Originální kamery mají na přední straně nápis Eken! Pozor na to, jakou kameru kupujete.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde