Revl Arc: kamera se 120fps u Full HD videa

Nová kamera Revl Arc nabízí 4K video s 30fps a 1080p video dokonce se 120fps. Navíc má stabilizaci pomocí integrovaného gimbalu.

Kamera Revl Arc má zabudovaný jednoosý stabilizátor gimbal, který otáčí kamerou při otřesech a elektronická stabilizace obrazu stabilizuje video v dalších dvou osách.

Kamera má průměr 45mm a délku 70mm, hmotnost kamery je 170g. Samotná kamera je bez jakéhokoliv pouzdra voděodolná do hloubky 3 metry (voděodolné pouzdro pro hlubší ponor se plánuje). Senzor v kameře je Sony IMX117, tedy stejný jako v GoPro Hero 4 Black Edition. To samé platí i o procesoru - Ambarella A9, který byl použit u Revl Arc, najdete i u Hero 4 Black Edition. Objektiv v kameře má světelnost f/2,8 se zorným polem 149°.

Revl Arc díky použitému procesoru dokáže natáčet nativní UltraHD video s 30fps. Mnohem zajímavější je počet snímků u Full HD videa. Zde totiž je k dispozici 120fps. U 720p rozlišení pak můžete využít až 240 snímků za sekundu. 

Kamera má gyroskop, barometr, magnetometr a akcelerometr a hodnoty z těchto senzorů je schopná vložit do videa, kde se můžou při přehrávání zobrazit - tedy nadmořskou výšku, rychlost nebo rotaci. Revl Arc navíc díky těmto hodnotám dokáže identifikovat nejvíce vzrušující okamžiky při natáčení videa a aplikace, která je dostupná pro mobilní zařízení sestříhá za majitele kamery vlastní video!

Pomocí Bluetooth je možné propojit kameru s externími senzory, jako jsou monitory srdečního tepu, GPS a senzory automobilů ODB-II. Kameře nechybí ani WiFi.

Vyměnitelná baterie vydrží na 1,5 hodiny záznamu a kamera podporuje karty do velikosti 128GB. Cena kamery začíná na 349 amerických dolarů a začátek prodeje je naplánován na prosinec 2016. Zatím se můžete podívat na produkční video kamery Revl Arc:

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde