Nový dron Phantom 4 PRO, recenze Yi 4K a problémy GoPro

OHLEDNUTÍ LISTOPAD - byl představen nový dron DJI Phantom 4 PRO, recenzí prošla sportovní kamera Yi 4K a dron GoPro Karma byl stažen z prodeje. Provedli jsme také video srovnání kamer od SJCAM

Jako vždy na konci měsíce přinášíme souhrn těch nejzajímavějších článků. V listopadu se hodně psalo o problémech dronu GoPro, srovnali jsme kamery od SJCAM a v testu jsme měli akční kameru Xiaomi Yi 4K. Pochopitelně to ale nebylo vše, o čem jsme psali, podívejte se na přehled:

Dron GoPro Karma má problémy a byl stažen z prodeje
Od dronu Karma si společnost GoPro slibovala hodně. Hlavně měla tato novinka pomoci s finančními výsledky společnosti. Bohužel dron má problémy, kdy se za letu odpojí od baterie a nekontrolovatelně se zřítí k zemi. Více v našich článcích a jak takový pád GoPro Karma vypadá, můžete vidět i na videu:
 
 
Společnost DJI představila dva nové drony
Hned dvou novinek od DJI jsme se dočkali v listopadu. DJI Inspire 2 je profesionální dron, určený pro zkušené filmaře. Dron spolupracuje s kamerou, která může mít až 5,7K rozlišení a neuvěřitelný datový tok. Druhá novinka Phantom 4 PRO je určena pro širší veřejnost. I zde se DJI chlubí svou kamerou, které u 4K rozlišení disponuje až 60fps a datovým tokem 100Mbps. Více v našich článcích:
 
DJI - Phantom 4 Pro/Pro+ (BEZ Tx, Kamera, Aku a Nabíječ) - DJI0422-04 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Vybíráme foťáky
I s foťáky se dají točit videa. A proto nesmí na našem webu chybět výběr toho nejlepšího. Před Vánoci jsme vybrali dle nás nejlepší zrcadlovky a fotoaparáty s vyměnitelnými objektivy (bezzrcadlovky):
 
 
Recenze akční kamery a srovnání dvou kousků od SJCAM
V listopadu se k nám dostala na testování akční kamera Xiaomi Yi 4K, která je označována za vůbec nejlepší kamerou všech dob. Udělala dojem i na nás a je to opravdu nejlepší akční kamera?
 
Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM má dvě podobné kamery. SJ5000X Elite a M20 se od sebe na první pohled liší jen svými rozměry. Ovšem rozdíly jsou i jinde a to hlavně v kvalitě videa. Udělali jsme srovnání těchto dvou kamer, kde jsme se zaměřili hlavně na ostrost a šum ve videu.

    SJCAM SJ5000X Elite vs SJCAM M20: video srovnání

SJCAM SJ5000X Elite lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
4K rozlišení se 120fps
V listopadu jsme také přinesli slowmotion video, které bylo vytvořeno z 4K 120fps rozlišení a zaspekulovali si, jestli se takového rozlišení dočkáme u akčních kamer.
 

Aktuality

Panasonic Lumix GH5 přinese 4K video s 60fps!

Společnost Panasonic uvede novinku Lumix GH5, která jako první na světě zvládne nahrávat video v UltraHD rozlišení s 60 snímky za sekundu. Navíc bude disponovat funkcí 6K Photo.

Gitup Git3: další akční kamera se 120fps při Full HD?

Na trh měla přijít další akční kamera, které zvládne nativní 4K rozlišení a u 1080p videa bude k dispozici až 120 snímků za sekundu, navíc bude mít i GPS. Příští rok bychom se měli dočkat kamery Gitup Git3.

Yi 4K Camera umožňuje živý stream na YouTube

Akční kamera Yi 4K nově umožňuje živý stream na YouTube či Facebook. Nutná je aktualizace kamery a aplikace pro mobilní telefony. Podívejte se na video návod, jak celý proces funguje.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde