Nový dron Phantom 4 PRO, recenze Yi 4K a problémy GoPro

OHLEDNUTÍ LISTOPAD - byl představen nový dron DJI Phantom 4 PRO, recenzí prošla sportovní kamera Yi 4K a dron GoPro Karma byl stažen z prodeje. Provedli jsme také video srovnání kamer od SJCAM

Jako vždy na konci měsíce přinášíme souhrn těch nejzajímavějších článků. V listopadu se hodně psalo o problémech dronu GoPro, srovnali jsme kamery od SJCAM a v testu jsme měli akční kameru Xiaomi Yi 4K. Pochopitelně to ale nebylo vše, o čem jsme psali, podívejte se na přehled:

Dron GoPro Karma má problémy a byl stažen z prodeje
Od dronu Karma si společnost GoPro slibovala hodně. Hlavně měla tato novinka pomoci s finančními výsledky společnosti. Bohužel dron má problémy, kdy se za letu odpojí od baterie a nekontrolovatelně se zřítí k zemi. Více v našich článcích a jak takový pád GoPro Karma vypadá, můžete vidět i na videu:
 
 
Společnost DJI představila dva nové drony
Hned dvou novinek od DJI jsme se dočkali v listopadu. DJI Inspire 2 je profesionální dron, určený pro zkušené filmaře. Dron spolupracuje s kamerou, která může mít až 5,7K rozlišení a neuvěřitelný datový tok. Druhá novinka Phantom 4 PRO je určena pro širší veřejnost. I zde se DJI chlubí svou kamerou, které u 4K rozlišení disponuje až 60fps a datovým tokem 100Mbps. Více v našich článcích:
 
DJI - Phantom 4 Pro/Pro+ (BEZ Tx, Kamera, Aku a Nabíječ) - DJI0422-04 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Vybíráme foťáky
I s foťáky se dají točit videa. A proto nesmí na našem webu chybět výběr toho nejlepšího. Před Vánoci jsme vybrali dle nás nejlepší zrcadlovky a fotoaparáty s vyměnitelnými objektivy (bezzrcadlovky):
 
 
Recenze akční kamery a srovnání dvou kousků od SJCAM
V listopadu se k nám dostala na testování akční kamera Xiaomi Yi 4K, která je označována za vůbec nejlepší kamerou všech dob. Udělala dojem i na nás a je to opravdu nejlepší akční kamera?
 
Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM má dvě podobné kamery. SJ5000X Elite a M20 se od sebe na první pohled liší jen svými rozměry. Ovšem rozdíly jsou i jinde a to hlavně v kvalitě videa. Udělali jsme srovnání těchto dvou kamer, kde jsme se zaměřili hlavně na ostrost a šum ve videu.

    SJCAM SJ5000X Elite vs SJCAM M20: video srovnání

SJCAM SJ5000X Elite lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
4K rozlišení se 120fps
V listopadu jsme také přinesli slowmotion video, které bylo vytvořeno z 4K 120fps rozlišení a zaspekulovali si, jestli se takového rozlišení dočkáme u akčních kamer.
 

Aktuality

SJCAM C200: nová akční kamera, která je zbytečná

SJCAM přichází na trh s novou akční kamerou. Model C200 bohužel nepřináší nic zázračného. Interpolované 4K rozlišení s maximálně 24 snímky za sekundu a nativní Full HD video s 60fps je dnes už základ. Potěší snad jen vodotěsná konstrukce.

GoPro Hero 9 Black: 5K rozlišení a přední barevný displej

  

Oficiální představení GoPro Hero9 Black odhalilo, že tato nová akční kamera nabídne až 5K rozlišení a na přední straně se nově objeví barevný selfie displej. Jaká je cena novinky a co všechno GoPro Hero9 Black nabízí?

Niceboy VEGA X - videopohled na akční kameru

Nativní 4K rozlišení, stabilizace X-STEADY či 2" dotykový displej nabízí nová akční kamera Niceboy VEGA X, kterou si představíme ve videopohledu. Jaké funkce nabízí nejnovější přírustek mezi akčními kamerami?

Niceboy VEGA X PRO VS GoPro Hero8 Black VS DJI Omos Action

GoPro Hero8 Black, DJI Osmo Action i Niceboy VEGA X PRO jsou akční kamery, které zvládají 4K 60fps rozlišení a jsou vodotěsné bez pouzdra. Jak si tyto akční kamery vedou ve srovnání parametrů a jaká je cena?

Niceboy VEGA X: levná 4K akční kamera se stabilizací

Niceboy na český trh uvede další novou akční kameru. Model VEGA X bude disponovat reálným 4K rozlišením či dotykovým displejem a zaujmout by měl hlavně svou nízkou cenou. Co vše kamera umí a jaká bude cena?

Niceboy VEGA X PRO – 4K 60fps video a vodotěsnost do 12 m

Na český trh přichází nová akční kamera, která podporuje 4K 60fps video a navíc je vodotěsná i bez pouzdra. Niceboy VEGA X PRO bude mít dokonce dva displeje. Jaká je cena a co vše tato nová akční kamera umí?

Jak a podle čeho správně vybrat kameru do auta?

Výrobci kamer do auta se nás snaží přesvědčit, že nejdůležitější jsou funkce jako je hlášení z vybočení z pruhu nebo hlášení radarů. Jenže neměla by u kamery být důležitější kvalita videa? Jakou kameru do auta koupit?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde