Niceboy Vega 5 vs GoPro Hero5: video srovnání akčních kamer

Nejvyšší modely akčních kamer Niceboy a GoPro se liší nejen svou cenou, ale také svými hardwarovými parametry. Jak jsou na tom v přímém srovnání kvality videa? Podívejte se na video srovnávající GoPro Hero5 a Niceboy Vega 5.

Recenze akční kamery Niceboy Vega 5 je na našem webu od samotného uvedení na trh. Jedná se o poměrně levnou 4K kameru, která se stala nejvyšším modelem výrobce. Jak si vede v porovnání s GoPro Hero5? Článek obsahuje srovnávací video.

Hardware a funkce

V GoPro Hero5 najdeme čip Ambarella A9SE s dvěma jádry taktovanými na 1000MHz, u Niceboy Vega 5 byl použit čip Ambarella A12 s jedním jádrem (792MHz). Více o čipech Ambarella najdete v našem článku. Liší se i použitý senzor v obou kamerách, zatím co Niceboy Vega 5 využívá Sony IMX117 (stejný senzor byl v kameře Hero4 Black), tak u Hero5 je použit Sony IMX377 (ten najdeme například u akční kamery Yi 4K+). Oba senzory mají stejné rozlišení 12MPx.
 
Díky použitým čipům najdeme rozdíly hlavně v možnostech rozlišení a stabilizace. Niceboy Vega 5 má u 2,7K rozlišení 30 snímků za sekundu a elektronickou stabilizaci lze využít do maximálně 1080p rozlišení s 60fps. GoPro Hero5 Black nabízí u 2,7K rozlišení až 60fps a do stejného rozlišení lze stabilizovat video. Maximem pro obě kamery je 4K rozlišení s 30fps a u Full HD videa lze využít až 120fps.
 
Objektiv u GoPro Hero5 má úhel záběru 155° a ten u Niceboy Vega 5 170°. Obě kamery mají na své zadní straně 2" displej, který nabízí živý náhled nahrávaného videa. Ten u GoPro Hero5 je navíc dotykový a zároveň má tato akční kamera ještě navíc informační displej na své přední straně.
 
Niceboy Vega 5 má kapacitu baterie 1050 mAh a u GoPro Hero5 má baterii s kapacitou 1220 mAh. Na obou kamerách najdeme HDMI port a USB (ten u Hero5 je typu C). Nechybí ani podpora dálkového ovládání, kdy u Niceboy Vega 5 najdeme ovladač přímo v prodejním balení kamery.
 
S GoPro Hero5 Black můžete bez pouzdra pod hladinu až do hloubky 10 metrů. U Niceboy Vega 5 k tomu potřebujete pouzdro (je přibaleno), ovšem zase jste omezeni až 30 metrovou hloubkou.
 

Cena

GoPro patří již dlouhodobě k dražším akčním kamerám a Niceboy se zase chce řadit mezi ty levnější. Nejen z tohoto důvodu je jasné, že cena Hero5 Black je vyšší, než je tomu u Niceboy Vega 5:

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Video

Pojďme ovšem k tomu nejdůležitějšímu a tím je kvalita videa. Na YouTube se objevilo srovnání právě akčních kamer Niceboy Vega 5 a GoPro Hero5. Z videa je patrné, že kamera od GoPro si daleko lépe vede v přechodech mezi světlem a tmavým místem. Překvapením ovšem je daleko lepší ostrost u Niceboy Vega 5. Ostatně na video se podívejte sami a porovnejte kvalitu videa mezi GoPro Hero5 a Niceboy Vega 5:

Co říkáte na kvalitu videa u kamer GoPro Hero5 a Niceboy Vega 5? Jaká kamera je pro Vás lepší? Napište do diskuze pod článkem.

Text: Ondřej Kaňa
Video: YouTube

Aktuality

Frodo: akční kamera a sportovní náramek v jednom

Bude tohle prodejní hit? Frodo minimálně vypadá velmi slibně - outdoorová kamera a sportovní náramek v jednom. Navíc nepotřebuje žádné speciální držáky a umístit Frodo jako kameru je možné kamkoliv.

Foxeer Legend 1: akční FPV kamera pro RC nadšence

Jste nadšenci do RC modelů nebo si chcete koupit vlastní dron? A už jste přemýšleli, jakou kameru si pořídit pro nejlepší záběry? Foxeer přichází s novou FPV akční kamerou!

OKAA: outdoorová 2K kamera, která má tachograf

Okaa je nejen akční kamera, která je voděodolná. Lze ji použít i jako záznamovou kameru s tachografem. Navíc nahrává videa až do rozlišení 1440p a má 16MPx senzor od Sony.

Campark ACT70: outdoorová kamera, která vibruje

V nepřeberném množství akčních kamer je velmi těžké přijít s něčím novým. Už ani dálkové ovládání nepřekvapí a tak to Campark zkouší s vibrací. K čemu je?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde