Nejočekávanější akční kamery roku 2016

Máme za sebou polovinu roku a před námi je začátek prodeje některých sportovních kamer, které aspoň podle specifikací vypadají velmi slibně. Od kterých čekáme nejvíc?

Druhá polovina roku bude rozhodně ve znamení akčních kamer s nativním 4K rozlišením. I když stále panuje názor, že toto rozlišení je zbytečné, tak když pomineme výhody, které přináší (lze ho renderovat do Full HD v daleko vyšší kvalitě, lze z tohoto rozlišení dělat zoom do Full HD bez ztráty kvality atd.), tak UltraHD rozlišení přináší vyšší nároky na hardware kamer (procesor, senzor) a s tím je spojena vyšší kvalita samotného 1080p videa. Lze použít vyšší snímkovou frekvenci a vyšší datový tok u videa.

Které akční kamery jsou tedy v současné době nejočekávanější?

Xiaomi Yi 4K Camera 2
Nejde začít žádnou jinou kamerou. Články o nové Xiaomi Yi 4K jsou na našem webu nejčtenější ze všech. Už v den představení vyvovala tato kamera vlnu zájmu. Kompletní specifikace kamery najdete v našem článku, za zmínku rozhodně stojí, že bude schopná natáčet nativní 4K video s 30fps a datovým tokem 60Mbps. V případě 1080p rozlišení je k dispozici dokonce 120fps, tedy s rychlým pohybem kamera nebude mít opravdu žádný problém. Proceros v kameře je od Ambarella a senzor s 12MPx od Sony. Xiaomi bude mít také dotykový displej a stabilizaci videa pomocí gyroskopu. Velmi překvapila také čínská cena kamery, jaká bude v ČR, si ale stále musíme počkat.
 
Niceboy Vega 4K Pro
V případě kamery od Niceboy trošku zariskuji, nicméně hardwarová výbava vypadá velmi slibně. Procesor Ambarella a senzor Sony zní velmi lákavě, stejně jako v případě kamery od Xiaomi. Kamera bude mít 2" displej, WiFi a přímo v balení by měl být i dálkový ovladač. O úniku informací této kamery jsme psali zde. Nativní UltraHD video bude kamera natáčet s 30fps, Full HD video bude mít k dispozici 100fps. Tedy opět skvělé zvládání rychlého pohybu, či možnost využít kameru ve 1080p na slow motion videa. Navíc cena kamery by v česku neměla přesáhnout 6000Kč.
 
GoPro Hero 5
Tady už to budou jen samé spekulace. Pátá řada kamer od GoPro měla být představena na konci roku 2015. Toto datum se odsunulo a podle našich informací měla být představena v těchto dnech. Tohle se ale ukázalo také jako nepodložená informace a tak si na představení kamery GoPro Hero 5 budeme muset počkat a snad se i dočkáme. Spekuluje se o 8K rozlišení s 30fps, 4K video by pak mělo mít dokonce 60fps. Full HD video by pak mělo disponovat neuvěřitelnými 240 snímky za sekundu. Pokud by se tyhle informace potvrdily, tak by se tato kamera stala nejlépe vybavenou akční kamerou na trhu.
 
Je nějaká další kamera, která Vás zaujala a chystá se teprve na trh? Podělte se v naší diskuzi:

Aktuality

Niceboy VEGA X PRO VS GoPro Hero8 Black VS DJI Omos Action

GoPro Hero8 Black, DJI Osmo Action i Niceboy VEGA X PRO jsou akční kamery, které zvládají 4K 60fps rozlišení a jsou vodotěsné bez pouzdra. Jak si tyto akční kamery vedou ve srovnání parametrů a jaká je cena?

Niceboy VEGA X: levná 4K akční kamera se stabilizací

Niceboy na český trh uvede další novou akční kameru. Model VEGA X bude disponovat reálným 4K rozlišením či dotykovým displejem a zaujmout by měl hlavně svou nízkou cenou. Co vše kamera umí a jaká bude cena?

Niceboy VEGA X PRO – 4K 60fps video a vodotěsnost do 12 m

Na český trh přichází nová akční kamera, která podporuje 4K 60fps video a navíc je vodotěsná i bez pouzdra. Niceboy VEGA X PRO bude mít dokonce dva displeje. Jaká je cena a co vše tato nová akční kamera umí?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde