Nejlepší nové bezzrcadlovky 2015

Bezzrcadlovky nebo chcete-li kompaktní fotoaparáty, jsou nejlepším poměrem cena a výkon. Nestačí-li Vám obyčejný kompaktní fotoaparát a kvalitní zrcadlovka Vám přijde drahá, pak je tady pro Vás náš výběr toho nejlepšího.

Náš průvodce nejlepší foto a video technikou pokračuje. Mirrorless (bezzrcadlovky) fotoaparáty jsou oblíbené mezi lidmi, kterým nestačí již klasický kompakt (podívejte se na výběr kompaktních fotoaparátů, se kterým při koupi neuděláte chybu).

Hlavní výhodou těchto bezzrcadlovek je, že mají hledáček a můžete si k nim pořídit výměnné objektivy podle Vašich přání a nároků. Tady jsou tři nejlepší novinky pro rok 2015

1.) Olympus E-M10 II

Velikost snímače: micro 4/3| Rozlišení: 16.1MPx | Hledáček: EVF | Displej: 3" displej naklápěcí, 1 037 000 bodů | Maximální rychlost snímání: 8.5fps | Maximální rozlišení videa: 1080p

Už předchůdce tohoto modelu byl parádní. Nová generace E-M10 II navíc přináší některá vylepšení. Tří osá stabilizace byla nahrazena pěti osou. Rozlišení hledáčku bylo téměř zdvojnásobeno (a opravdu je to znát). Zvýšila se rychlost sekvenčního focení z 5 na 8 snímků za vteřinu.

Někteří lidé kritizují menší snímače formátu Micro 3/4 (zhruba polovina plochy APS-C), ale vliv na kvalitu fotografií je minimální. Navíc Olympus to u své novinky nepřehnal ani s rozlišením, tedy není nutné mít strach z velkého šumu na fotkách. Díky svým rozměrům je E-M10 II velmi lehký.

Olympus E-M10 II lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

2.) Sony Alpha A6000

Velikost snímače: APS-C | Rozlišení: 24.3MPx | Hledáček: EVF | Displej: 3" displej naklápěcí, 921 600 bodů | Maximální rychlost snímání: 11fps | Maximální rozlišení videa: 1080p

Sony Alpha A6000 není novinkou pro rok 2015. Nicméně zařazen do tohoto přehledu byl proto, že propad jeho ceny je o cca 10 tisíc korun a za tuto cenu je to nepřekonatelná bezzrcadlovka! 

Sony má elektronický hledáček, hybridní AF systém, o kterém výrobce tvrdil, že je nejrychlejší na světě, snímač s úctyhodnými 24 megapixely a 11fps sériové snímání. Jako nevýhoda se dá považovat lehké tělo a těžké objektivy, kdy tak fotoaparát není optimálně stabilní.

Sony Alpha A6000 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

3.) Panasonic Lumix DMC-G7

Velikost snímače: micro 4/3" | Rozlišení: 16 MPx | Hledáček: Elektronický | Displej: 3" displej, 1 040 000 bodů | Maximální rychlost snímání: 8fps | Maximální rozlišení videa: 4K

Vypadá jako zrcadlovka, ale není to zrcadlovka. Panasonic G7 je další micro 4/3 systém bezzrcadlovek. Má naprosto parádní OLED hledáček, se kterým zapomenete, že má G7 nějaký displej. 

Navíc jako takový posun je fakt, že videa je možné natáčet až do rozlišení 4K a hlavně Full HD video je zde naprosto parádní. Rozlišení je v tomto případě na velikost senzoru naprosto dostačující. Zamrzí jen fakt, že tělo je až moc plastové a kazí tak celkový dojem z jinak parádního foťáku.

Panasonic Lumix DMC-G7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Diskusní téma: Nejlepší nové bezzrcadlovky 2015

nejlepší video?

Dobrý den, chtěl bych si pořídit bezzrcadlovku jak na focení, tak i natáčení videa a to hlavně z důvodu, že podle recenzí, zrcadlovky natáčí video v horší kvalitě. Který z foťáku je na tom s videem nejlíp?

Re: nejlepší video?

Dobrý den,

tady to bude o kompromisech. Fotky z výše uvedených jsou pro mé oko nejlepší ze zmíněného Sony. Co se videa týče, tam bych volil Panasonic. Sám používám Panasonic G5 (třeba tento unboxing jsem točil právě na tento foťák https://www.youtube.com/watch?v=2O1uy8u2JwU) a současná řada je tom o několik tříd lépe... Jak s videem, tak fotkami

Přidat nový příspěvek

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde