Nejlepší bezzrcadlovka na Vánoce 2016

Jaké jsou nejlepší kompaktní fotoaparáty s vyměnitelnými objektivy, které si můžete koupit? Vybrali jsme ty nejlepší, které se opravdu vyplatí. Jak fotí?

Zrcadlovky jsou velké a těžké, kdežto bezzrcadlovky se v posledních letech vyrovnávají právě zrcadlovkám hlavně v kvalitě fotografií. Kompakty s vyměnitelným objektivem nabízí totiž velké senzory a lehčí a kompaktnější tělo než DSLR systémy. Vybrali jsme podle nás ty nejlepší:

1. Sony Alpha A6000
Sony Alpha A6000 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Sony A6000 nabízí velký APS-C CMOS senzor, který se svými rozměry vyrovná dražším zrcadlovkám a nabízí rozlišení 24,3MPx. Sony se také chlubí, že má nejrychlejší ostření na světě a model A6000 ukazuje, že opravdu jeho autofocus je velmi rychlý. Procesor je nejnovější Sony Bionz X, který je osazen i v nejvyšších modelech zrcadlovek od Sony. Potěší i hledáček, který nabízí 100% pokrytí. Fotky Sony A6000 produkuje velmi ostré a se spousty detailů. Jako negativum se dá považovat nedotykový displej.

Sony a6000
2. Panasonic Lumix DMC-GX80
Panasonic Lumix DMC-GX80 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Hořčíkové tělo, odolnost proti povětrnostním vlivům a stabilizace obrazu přímo v těle fotoaparátu (není nutné se spoléhat na stabilizovaný objektiv) - to jsou hlavní výhody námi vybrané bezzrcadlovky od Panasonicu. I když 16MPx senzor na první pohled zaostává za konkurencí, tak nabízí hlavně výbornou ostrost a netrpí na výrazný šum ani při vyšších hodnotách ISO. Lumix DMC-GX80 nechybí elektronický hledáček a displej.

_0063PB1
3. Olympus E-M10 II
Olympus E-M10 II lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

E-M10 II je jeden z nejlepších foťáku od Panasonicu a to ze všech kategorií, do kterých se tato společnost pouští. Panasonic E-M10 II má asi nejlepší stabilizaci mezi zrcadlovkami, které jsou na trhu a velmi přesné automatické laserové zaostřování. Senzor má 20,4 MPx a fotky nabízí velmi slušnou ostrost a skvělé vykreslování detailů. Navíc video z Olympusu E-M10 II patří k tomu nejlepšímu, co v této cenové kategorie můžete zakoupit. Ani zde nechybí displej na zadní straně a elektronický hledáček.

Marinha Beach

Aktuality

YI Compact Dash: základní černá skříňka za 1000Kč

YI Compact Dash Camera je nejnižší model černé skříňky do auta od Yi Technology. Tato autokamera nabízí Full HD rozlišení, noční režim a velký 2,7" displej s živým náhledem nahrávaného videa. Yi Compact Dash zaujme i cenou.

SJCAM SJ4000 Air: nástupce úspěšných akčních kamer?

  

Historicky nejúspěšnějším modelem akční kamery od SJCAM je SJ4000 a SJ4000 WiFi. V novém roce se dočkáme nejspíše jejich nástupce. Model SJ4000 Air bude mít některá vylepšení a hlavně velmi zajímavou cenu. Co o kameře víme?

Niceboy Vega 5 POP VS SJCAM SJ6 Legend: srovnání akčních kamer

Akční kamery Niceboy Vega 5 POP a SJCAM SJ6 Legend mají stejný čip, ovšem liší se senzorem. Jedna využívá senzor Panasonic a druhá Sony. Rozdíly jsou i v kvalitě videa a fotek a v dalších parametrech. Jakou akční kameru koupit?

Testujeme akční kameru Niceboy Vega 5 POP: Co Vás zajímá?

Vega 5 POP je první akční kamera od Niceboy, která disponuje optickou stabilizací videa pomocí gyroskopu a také se poprvé u Niceboy dočkáme dotykového displeje. Základem je senzor Sony a čip Novatek. Jak uspěje v recenzi?

Niceboy Vega+ VS Niceboy Vega 5 FUN. srovnání akčních kamer

Niceboy Vega 5 FUN je nástupcem modelu Vega+. Obě akční kamery prošly naší recenzí, ovšem jaké jsou mezi nimi rozdíly? Vega 5 FUN jako nástupce přináší spousty vylepšení oproti Vega+, podívejte se na ty zásadní změny.

Recenze akční kamery Niceboy Vega 5 FUN. Jak uspěla?

Testem prošla akční kamera Niceboy Vega 5 FUN, která je nástupcem oblíbeného modelu Vega+. Jde hlavně o Full HD kameru s 30 snímky za sekundu, ale interpolovaně zvládá až 4K rozlišení. Přečtěte si recenzi Vega 5 FUN.

SJCAM A10: odolnost proti vodě bez pouzdra a 3 hodiny výdrž

V SJCAM za nedlouho představí novou akční kameru A10, která bude mít certifikaci IP65. SJCAM A10 bude osazena senzorem Sony, novým čipem Novatek a nabídne i 2" displej či 2650 mAh baterii. Přibalen bude i držák do auta.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde