Vybíráme nejlepší 1080p 60fps akční kamery v roce 2017

Výrobci akční kamer se v tomto roce soustředí hlavně na 4K rozlišení a novinky v podobě střední třídy 1080p 60fps kamer jsou odsunuty na druhou kolej. Jaké že jsou nejlepší akční kamery s Full HD rozlišením a 60fps?

Akční kamery s 1080p 60fps videem jsou neustále nejvíce žádaným zbožím, bohužel v tomto segmentu se nejspíše moc novinek, které by stály za pozornost, nedočkáme. Vybrali jsme nejlepší Full HD akční kamery s 60 snímky za sekundu, které na českém trhu můžete zakoupit:

1. SJCAM SJ5000X Elite

 
Osobně mám pro tuto akční kameru nesmírnou slabost a rozhodně se jedná o jednu z nejlepších akčních kamer, které vůbec můžete zakoupit. Alespoň co se poměru cena a výkon týče. SJ5000X Elite disponuje optickou stabilizací obrazu při všech rozlišeních, má 2" displej s živým náhledem nahrávaného videa a širokou škálu nastavení. Nejen, že můžete nastavovat ISO, vyvážení bílé či datový tok videa, ale také můžete volit délku expozice při focení.
Na cenovou relaci kamery pořizuje SJCAM SJ5000X Elite velmi slušné fotky (byl použit senzor Sony IMX078) a dokonce je u této akční kamery možnost focení do RAW. Navíc je přibalena velká škála příslušenství a to včetně voděodolného pouzdra.
 
SJCAM SJ5000X Elite umí mimo 1080p 60fps rozlišení také 2K video a to s 30 snímky za sekundu a interpolovaně lze nahrávat až ve 4K rozlišení. Zde je k dispozici ale jen 24fps a taková snímková frekvence se hodí spíše na timelapse video, které můžete s kamerou také pořídit.
 

2. Xiaomi Yi Action Camera

 

Ač se jedná o poměrně starší kameru, tak co do kvality videa a fotek se má i novější konkurence co učit. V Xiaomi Yi Action byl použit procesor Ambarella A7 a senzor Sony IMX206 a ač nemá displej, tak je možné kameru připojit k mobilní aplikaci přes WiFi a veškerá nastavení provádět pomocí ní.

I když kvalitou videa a fotek je kamera od Xiaomi minimálně na úrovni SJCAM SJ5000X Elite (a spíše je Xiaomi mírně lepší), tak bohužel nedisponuje stabilizací videa a to lehce sráží kvality této kamery. Kompenzováno to je ovšem nižší cenou. Kamera s jedním z posledních firmwaru dokáže nahrávat dokonce ve 2K rozlišení, bohužel takové video je pouze interpolované.
 

3. Niceboy Vega 4K

 

Akční kamera od Niceboy sice nedosahuje video kvalit, jako dvě výše zmíněné kamery, ale za cenu pod 3000Kč dostáváte mimo spousty příslušenství pro uchycení kamery a voděodolného pouzdra, také dálkový ovladač, který je voděodolný do 3 metrů. Niceboy Vega 4K má velmi dobrou ostrost 1080p 60fps videa a stejně jako SJ5000X Elite má na zadní straně 2" displej s živým náhledem nahrávaného videa. 

Interpolovaně lze s Niceboy Vega 4K pořizovat také 2K a 4K video, přičemž u 2K rozlišení je možné využít slušných 30fps. Vzhledem k množství příslušenství v prodejním balení, 1080p 60fps videu a ceně kamery Niceboy Vega 4K se jedná o zajímavou volbu v poměru cena a výkon.

 

Aktuality

Ukázková videa a fotky z akční kamery Q3H-2

Náš čtenář vyzkoušel kameru Q3H-2, která je schopná nahrávat videa v nativní 2K rozlišení, má senzor od Sony a 2" displej. Podívejte se na uživatelské videa a fotky z kamery.

Recenze sportovní Full HD kamery Niceboy Vega+

Recenzí prošla levná akční kamera Niceboy Vega+. Ta nabízí voděodolnost v pouzdru do hloubky 30 metrů, 1080p rozlišení nebo 2" displej s živým náhledem videa.

Nejočekávanější akční kamery roku 2016

Máme za sebou polovinu roku a před námi je začátek prodeje některých sportovních kamer, které aspoň podle specifikací vypadají velmi slibně. Od kterých čekáme nejvíc?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde