MGCool Explorer 2: akční kamera s nativním 4K a GPS

MGCOOL Explorer 2 je nová akční kamera, která bude umět nativní 4K rozlišení a u 1080p videa nabídne 120fps. Mimo 2" dotykový displej nabídne i GPS a zařadí se tak po bok kamery GoPro Hero5.

Ještě na konci roku 2016 byla představena nová akční kamera, která chce konkurovat kamerám jako je Xiaomi Yi 4K nebo GoPro Hero5 Black. MGCOOL je nová značka elektroniky, která patří pod společnost Elephone a o jejíž kamerách jsme na našem webu několikrát psali.

Stejně jako u GoPro Hero5 Black bude i MGCool Explorer 2 mít GPS a do videa bude možné přidávat grafické informace o rychlosti, vyšce a podobně. Kameře nechybí ani dotykový displej o velikosti 2" a co se rozlišení videa týče, tak bude patřit k tomu nejlepšímu. Nabídne totiž reálné 4K rozlišení s 30fps a u Full HD videa bude možné nastavit až 120 snímků za sekundu. S největší pravděpodobností nebude novince Explorer 2 chybět EIS stabilizace a výrobce se chlubí, že bude kamera využívat kodek H.265 pro zpracování videa. Ten nabízí lepší kompresi videa, než běžně používaný H.264.

Na další informace ohledně kamery MGCool Explorer 2 a to včetně ceny si musíme ještě nějaký čas počkat. Rozhodně ale půjde o dobrého konkurenta pro GoPro Hero5 Black či Xiaomi Yi 4K, které se již prodávají:

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Garmin VIRB Ultra 30: 4K rozlišení a ovládání hlasem

Garmin oznámil vydání své nové akční kamery, která bude disponovat nativním 4K rozlišením, nebude jí chybět displej a půjde ovládat pomocí hlasových povelů. Do prodeje půjde již tento měsíc.

Test gimbalu Niceboy GYRO pro sportovní kamery

Na recenzi jsme měli stabilizátor pro akční kamery Niceboy, SJCAM, GoPro či Xiaomi. Niceboy GYRO stabilizuje ve třech osách, vyniká hliníkovým tělem a velmi dobrou stabilizací videa.

Uniká manuál ke GoPro Hero 5: známe rozlišení

Po prvních fotkách a videu kamery GoPro Hero 5 se na internet dostal i uník z manuálu pro tuto kameru a z něj lze vyčíst rozlišení kamery. Navíc GoPro chystá i vlastní gimbal!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde