Ideální akční kamera? Poskládali jsme ji z několika kamer

Perfektní video a fotografie, dlouhá výdrž na jedno nabití, stabilizace či displej s živým náhledem nahrávaného videa. To jsou jedny požadavků na kvalitní akční kameru. Jenže zkombinovat vše není snadné.

Kolik kamer je nutných k poskládání jedné ideální? To není začátek špatného vtipu, ale úvaha o tom, jak by měla vypadat ideální akční kamera. Jak by měla vypadat? Podívejme se na to v několika bodech:

Konstrukce

Zpracování akčních kamer je v současné době příkladné. SJCAM SJ7 Star vede v tom, že její tělo je vyrobeno z hliníku. Ovšem zase jí chybí stativový závit, který je velkým pomocníkem v mnoha ohledech. Stativový závit na těle kamery má například Yi 4K. Kombinací těchto dvou kamer by vznikla ideální konstrukce.

Displej

Výrobci akčních kamer se vzhlédli v dotykových displejích. Podle mě jde o slepou uličku. Kamery s dotykovým displejem často postrádají ovládací tlačítka a nastavení kamery v pouzdru je téměř nemožné. To samé platí o ovládání kamery v rukavicích. Ideál? Velikost a rozlišení displeje jako u Yi 4K+ a bez dotykového ovládání a s ovládacími tlačítky jako u Niceboy Vega 5.

Odolnost proti vodě

Je kamera odolná proti vodě? Toto je jeden z častých dotazů od zájemců o akční kameru. Odpověď ve většině případů zní ano, ale je nutné použít ochranné pouzdro. Ovšem nikoliv u GoPro Hero5 Black, ta je voděodolná i bez pouzdra. Jenže jen do 10 metrů, kamery s pouzdrem většinou zvládají voděodolnost do 30 metrů. Yi 4K+ pak v pouzdru dokonce až do 40 metrů.

Kvalita videa a fotek

Tady je to velmi jednoduché. Kombinace čipu Ambarella H2, jenž zvládá až 120Mbps datový tok u videa a senzoru Sony IMX377 s 12MPx rozlišením nám ve výsledku dává kameru Yi 4K+, která v současné době nemá co do kvality videa konkurenci a u fotek je na tom mezi nejlepšími akčními kamerami taky velmi dobře.

Výdrž baterie

Co do kapacity baterie jsou na tom skvěle Yi 4K a Yi 4K+, obě kamery totiž disponují baterií s kapacitou 1400 mAh. Tedy jedná se také o ideál ve výdrži na jedno nabití.

Stabilizace

Ač čip Ambarella H2 patří v současnosti mezi špičku ve zpracování videa, kterou u akčních kamer můžete najít, tak umí „jen“ elektronickou stabilizaci. Optická stabilizace je, ať se to výrobcům líbí nebo ne, prostě lepší. V tomto ohledu dominuje Sony FDR-X3000, která má stabilizaci bezkonkurenční.

Toto určitě nejsou všechny atributy, které jsou u akčních kamer důležité. Našlo by se toho mnohem více. Třeba nastavení, režimy pro nahrávaní videa, aplikace a další.

A vlastně ani není tak složité poskládat ideální akční kameru. Stačí k tomu vlastnosti z šesti různých akčních kamer od pěti různých výrobců. Takže vážené GoPro, Sony, SJCAM, Niceboy a Yi – nedáte to dohromady? Jen prosím nenechávejte cenovou politiku na prvních dvou výrobcích. Děkuji!

Jaký parametr, vlastnost nebo funkce je pro Vás u akčních kamer důležitá? A jaká je nejlepší kamera současnosti? Napište do diskuze:

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde