GoPro Hero5 vs Sony FDR X3000: test videa pod vodou a na kole

Akční kamera GoPro Hero5 Black má spousty konkurentů a jedním z největších je model FDR-X3000 od Sony. Jak to vypadá, když se obě kamery vydají pod hladinu? A co když je vezmete na kolo?

Sony FDR-X3000 a GoPro Hero5 Black patří jednoznačně k nejlepším akčním kamerám. Obě mají podobné specifikace, a proto není divu, že jsou vzájemně srovnávané.

GoPro Hero5 Black vs Sony FDR X3000 - video test na kole a pod hladinou řeky

GoPro Hero5 Black má 12MPx senzor Sony a kamera Sony FDR-X3000 sází také na svůj výrobek, který má 8,2MPx. Nižší rozlišení nemusí být v tomto případě na škodu, při rozměrech senzorů je naopak pro nižší šum výhodnější mít nižší počet megapixelů. Obě kamery mají jako maximální rozlišení 4K s 30 snímky za sekundu a u Sony se chlubí datovým tokem videa 100Mbps. Pokud zvolíte 1080p video, tak u Sony můžete pracovat až se 100fps a u GoPro pak až se 120fps. Více o kamerách v našich článcích:

Pokud nás čtete pravidelně, tak už jste mohli narazit na srovnávací video z těchto dvou kamer (plus Hero4 Black), kde vynikla hlavně naprosto špičková stabilizace u Sony FDR-X3000. Další video (autor Taniguchi Tadashi), na které se můžete podívat, bylo natáčeno pod hladinou řeky a také na kole. Opět si nelze nevšimnout, jak skvěle má Sony zvládnutu stabilizaci, které říká Sony BOSS (Balanced Optical SteadyShot).

I přesto, že kamery jsou si podobné, tak cenově vyhrává GoPro Hero5 Black, která je levnější. V ČR se cena kamer pohybuje takto:

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Sony FDR-X3000 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj videa: YouTube

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde