GoPro Hero5 vs Hero4 Black vs Sony FDR-X3000 (video)

GoPro Hero 5 Black a Sony FDR-X3000 jsou nejnovější 4K akční kamery, jak si povedou ve video srovnání s předchozí generací kamery GoPro Hero 4 Black? Podívejte se srovnávací video.

V diskuzi našeho článku Alternativy pro GoPro Hero5 Black se objevilo video, ve kterém je srovnání této nejnovější kamery od GoPro s její předchůdkyní Hero4 Black a hlavně s kamerou Sony FDR-X3000 (za tip děkujeme čtenáři Lukášovi!).

Všechny tři kamery dokáží nahrávat při maximálním 4K rozlišení s 30fps, kamery od GoPro mají u Full HD videa možnost nastavit až 120fps a kamera Sony pak 100 snímků za sekundu. Jediná kamera bez možnosti stabilizace je Hero4 Black a Sony FDR-X3000 zase zvládá stabilizovat video i při 4K rozlišení.

GoPro Hero5 Black je voděodolná kamera i bez pouzdra a to do 10 metrů, ke zbylým kamerám je nutné pouzdro použít. To u Sony je voděodolné do hloubky 60 metrů.

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Sony FDR-X3000 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO4 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Na videu je samotné srovnání těchto třech kamer od času 1:30 a velmi zajímavé je srovnání funkce stabilizace. Sony použila poprvé u akční kamery svou BOSS technologii, kterou do teď využívala jen u prémiových kamer a kvalita stabilizace je opravdu znát. Ve videu je možné také porovnat zvukový záznam z obou kamer a na konci je možné porovnat i kvalitu videa za snížených světelných podmínek.

Co na kvalitu videa z jednotlivých kamer říkáte? Která je podle Vás ta nejlepší:

Aktuality

Recenze outdoorové 360° kamery Niceboy Pano

Recenzí prošla novinka od Niceboy. Tato 360° kamera s displejem může být používaná i pod vodou, protože s dodávaným pouzdrem se můžete potápět až do 30 metrů.

Ukázková videa a fotky z akční kamery Q3H-2

Náš čtenář vyzkoušel kameru Q3H-2, která je schopná nahrávat videa v nativní 2K rozlišení, má senzor od Sony a 2" displej. Podívejte se na uživatelské videa a fotky z kamery.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde