GoPro Hero5 Black vs GoPro Hero4 Black: má smysl upgrade?

Podívejte se na srovnávací video z kamer GoPro Hero5 Black a Hero4 Black Edition. Co přináší novinka oproti předchozí verzi? Má smysl vyměnit Hero4 za Hero5?

Od novinky GoPro Hero5 se očekávalo hodně. Když byla tato akční kamera představena, tak to vypadalo, že na první pohled toho nepřináší moc nového oproti Hero4 Black Edition. Jaké jsou tedy změny a hlavně jak je na tom Hero5 Black v kvalitě videa ve srovnání s GoPro Hero4 Black Edition?

GoPro Hero5 Black i Hero4 Black Edition jsou schopné nahrávat ve 4K rozlišení s 30 snímky za sekundu a u Full HD videa lze navolit až 120fps. Velká změna nenastala ani u kapacity baterie, Hero5 Black disponuje 1220 mAh baterií a Hero4 Black má kapacitu 1160 mAh.

GoPro Hero5 Black má ale přeci několik novinek a vylepšení. Přichází s USB typu C, má hlasové ovládání a GPS. Hlavním lákadlem u novinky je ale jistě dotykový 2" displej a také stabilizace videa, tedy to, co u Hero4 Black Edition chybělo nejvíce. Hero5 Black také nepotřebuje žádné pouzdro, i bez něj je totiž voděodolná do hloubky 10 metrů.

Kamera GoPro Hero4 Black Edition má senzor Sony IMX117 a procesor Ambarella A9, jak je na tom novinka Hero5 Black bohužel zatím není známo. GoPro se hardwarem nepochlubilo a dle videa, které srovnává Hero4 a Hero5 to vypadá, že k žádné zásadní změně nedošlo.

Než se podíváme na video z obou kamer, tak si ještě můžete srovnat ceny kamer GoPro Hero5 Black a Hero4 Black:

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO4 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Videa jak z Hero4 Black, tak i z Hero5 Black jsou velmi podobná a rozdíly se hledají těžko. A to jak v barevnosti, tak i v ostrosti, včetně několikanásobného zvětšení videa. Každopádně posuďte sami:

Co říkáte na video srovnání z kamer GoPro Hero5 a Hero4 Black? Napište do diskuze:

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy VEGA 6 star. Jak uspěla?

Niceboy VEGA 6 star se chce stát hvězdou mezi akčními kamerami. Zazáří na tomto přeplněném nebi se svým videem a optickou stabilizací? VEGA 6 star prošla naším testem, jak v recenzi dopadla?

Po SJCAM SJ8 PRO se do prodeje dostávají i SJ8+ a SJ8 Air

Série akčních kamer SJ8 od SJCAM má celkem tři kamery, nejvyšší model se už nějakou dobu prodává i v ČR. Nyní se do prodeje dostávají i další dva modely SJ8+ a SJ8 Air. Jaká je jejich česká cena? A mají vůbec tyto kamery smysl?

Testujeme Niceboy Vega 6 star s optickou stabilizací

Akční kamera Niceboy Vega 6 star dorazí během pár dnů na české pulty. Tato kamera s nativním 2K rozlišením či optickou stabilizací videa právě dorazila na recenzi. Máte na kameru VEGA 6 star otázky? Ptejte se!

Akční kamera Niceboy Vega 5 za 3990Kč jen do 17.6.2018!

Stále ještě TOP model akční kamery od Niceboy s 4K rozlišením můžete až do neděle u jednoho prodejce zakoupit za akční cenu 3990Kč. Vega 5 má čip Ambarella, senzor Sony a u Full HD videa disponuje až 120fps.

SJCAM SJ8 Pro: první 4K 60fps videa natočená kamerou

Začátek prodeje akční kamery SJCAM SJ8 Pro je na spadnutí a na internetu se objevují první videa natočená touto kamerou ve 4K 60fps rozlišení. Podívejte se jak kvalitně SJ8 Pro s čipem Ambarella a senzorem Sony nahrává.

SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde