GoPro Hero5 Black vs GoPro Hero4 Black: má smysl upgrade?

Podívejte se na srovnávací video z kamer GoPro Hero5 Black a Hero4 Black Edition. Co přináší novinka oproti předchozí verzi? Má smysl vyměnit Hero4 za Hero5?

Od novinky GoPro Hero5 se očekávalo hodně. Když byla tato akční kamera představena, tak to vypadalo, že na první pohled toho nepřináší moc nového oproti Hero4 Black Edition. Jaké jsou tedy změny a hlavně jak je na tom Hero5 Black v kvalitě videa ve srovnání s GoPro Hero4 Black Edition?

GoPro Hero5 Black i Hero4 Black Edition jsou schopné nahrávat ve 4K rozlišení s 30 snímky za sekundu a u Full HD videa lze navolit až 120fps. Velká změna nenastala ani u kapacity baterie, Hero5 Black disponuje 1220 mAh baterií a Hero4 Black má kapacitu 1160 mAh.

GoPro Hero5 Black má ale přeci několik novinek a vylepšení. Přichází s USB typu C, má hlasové ovládání a GPS. Hlavním lákadlem u novinky je ale jistě dotykový 2" displej a také stabilizace videa, tedy to, co u Hero4 Black Edition chybělo nejvíce. Hero5 Black také nepotřebuje žádné pouzdro, i bez něj je totiž voděodolná do hloubky 10 metrů.

Kamera GoPro Hero4 Black Edition má senzor Sony IMX117 a procesor Ambarella A9, jak je na tom novinka Hero5 Black bohužel zatím není známo. GoPro se hardwarem nepochlubilo a dle videa, které srovnává Hero4 a Hero5 to vypadá, že k žádné zásadní změně nedošlo.

Než se podíváme na video z obou kamer, tak si ještě můžete srovnat ceny kamer GoPro Hero5 Black a Hero4 Black:

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO4 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Videa jak z Hero4 Black, tak i z Hero5 Black jsou velmi podobná a rozdíly se hledají těžko. A to jak v barevnosti, tak i v ostrosti, včetně několikanásobného zvětšení videa. Každopádně posuďte sami:

Co říkáte na video srovnání z kamer GoPro Hero5 a Hero4 Black? Napište do diskuze:

Aktuality

Garmin VIRB Ultra 30: 4K rozlišení a ovládání hlasem

Garmin oznámil vydání své nové akční kamery, která bude disponovat nativním 4K rozlišením, nebude jí chybět displej a půjde ovládat pomocí hlasových povelů. Do prodeje půjde již tento měsíc.

Test gimbalu Niceboy GYRO pro sportovní kamery

Na recenzi jsme měli stabilizátor pro akční kamery Niceboy, SJCAM, GoPro či Xiaomi. Niceboy GYRO stabilizuje ve třech osách, vyniká hliníkovým tělem a velmi dobrou stabilizací videa.

Uniká manuál ke GoPro Hero 5: známe rozlišení

Po prvních fotkách a videu kamery GoPro Hero 5 se na internet dostal i uník z manuálu pro tuto kameru a z něj lze vyčíst rozlišení kamery. Navíc GoPro chystá i vlastní gimbal!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde