GoPro Fusion: 5.2K 30fps panoramatická kamera pro virtuální realitu

GoPro se chystá na 360° kameru pro virtuální realitu, které bude umět neuvěřitelné 5.2K rozlišení s 30 snímky za sekundu. Kameru využijí hlavně profesionálové, cena GoPro Fusion bude vysoká.

GoPro uvede na trh svou první kameru pro virtuální realitu, která zvádne 5,2K rozlišení. Vyšší rozlišení nabídne například Yi 360 VR, která umí 5,7K 30fps.

Na rozdíl od jiných akčních kamer bude GoPro Fusion 360° kamera, které dokáže nahrávat video v rozlišení 5,2K s 30fps (jak budou videa vypadat, se můžete přesvědčit níže v článku). Pokud ale budete chtít klasické video, tak lze využít funkci OverCapture a z již natočeného videa pro virtuální realitu si vytvoříte klasické video.

GoPro Fusion bude mít dva objektivy, senzory budou mít rozlišení 18MPx. Kamera mimo zmíněné 5,2K rozlišení bude umět také 3K video s 60fps. Videa budou nahrávána do MP4 formátu a s datovým tokem 120Mbps. GoPro Fusion bude vybavena čtveřicí mikrofonů pro virtuální zážitek i ze zvuku. Bez pouzdra bude odolná proti vodě až do hloubky pět metrů. Kapacita baterie u GoPro Fusion je 2620 mAh. GoPro Fusion nechybí elektronická stabilizace a ve výbavě najdeme i GPS, akcelerometr, gyroskop, kompas. Samozřejmostí je WiFi a Bluetooth konektivita.

GoPro Fusion se začne prodávat na konci roku 2017 a to za cenu €749.99 (19400Kč). Za podobnou cenu se již prodává Garmin Virb 360, která zvládá až 5,7K rozlišení. V současné době můžete zakoupit novinku GoPro Hero6 Black, která umí 4K 60fps nebo 1080p 240fps rozlišení. Cena GoPro Hero6 je v českých eshopech následující:

GoPro HERO6 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Garmin Virb 360 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: gopro.com

Aktuality

Frodo: akční kamera a sportovní náramek v jednom

Bude tohle prodejní hit? Frodo minimálně vypadá velmi slibně - outdoorová kamera a sportovní náramek v jednom. Navíc nepotřebuje žádné speciální držáky a umístit Frodo jako kameru je možné kamkoliv.

Foxeer Legend 1: akční FPV kamera pro RC nadšence

Jste nadšenci do RC modelů nebo si chcete koupit vlastní dron? A už jste přemýšleli, jakou kameru si pořídit pro nejlepší záběry? Foxeer přichází s novou FPV akční kamerou!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde