Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Celkem neznámá čínská společnost Eken představila svou novou outdoorovou kameru s názvem H9. Ta se chlubí možností natáčet videa v rozlišení 4096x2160 pixelů. Tedy v Ultra HD rozlišení.

Další výrobce outdoorových kamer o sobě dal vědět. Eken H9 je název nové voděodolné kamery, která dokáže natáčet video ve 4K. Rozlišení 4096x2160 pixelů při 10 snímků za vteřinu. 2K rozlišení zvládá pouze 15fps. Nechybí pochopitelně dnes už požadovaných 60 snímků za vteřinu, zde si ale musíte "vystačit" s Full HD rozlišením.

Jak vidíte na obrázcích, kamera se hodně podobá kameře Xiaomi Yi Sports (její recenzi najdete zde) a je tak jasné, kde tvůrci Eken H9 brali inspiraci. Nicméně tuto kameru si můžete koupit v dalších barevných variacích jako je černá, bílá, růžová, modrá, stříbrná a zlatá.

Eken H9 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Kamera má 2" barevný displej, disponuje WiFi konektivitou a voděodolná je díky pouzdru až do 30 metrů. Objektiv je širokoúhlý se záběrem 170°. Bohužel výrobce neuvádí hardwarové parametry kamery, takže v tuto chvíli není jasné, od jakého výrobce je CMOS snímač, ani jaký procesor se pohraje v postprocesingu s nahraným videm. Čím se ale výrobce chlubí, je dodávané příslušenství ke kameře, které je opravdu bohaté (viz foto)

Nejlepší je ale na kameře Eken H9 cena. Některé čínské eshopy ji totiž prodávájí už za 80$, což je cca 2000Kč... Až první zkušenosti ale ukáží, jak je na tom kamera s kvalitou videa a jestli se tahle koupě opravdu vyplatí!

Diskusní téma: Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

baterie

Nevíte, kde sehnat náhradní baterii? Je možné použít jinou než od výrobce kamery?
Díky.

Baterie do kamery Eken H9 Ultra HD 4K

Do kamery můžeš použít baterku od firmy SJCAM, kamera SJ4000.
Najdeš na https://www.ebay.com/ nebo https://www.kamerov.cz/

Kamera na foto

Jakou kameru byste pořídili ale né na natáčení videa, ale primárně pro pořízení fotografií z cest?

Xiaomi Yi, tuto H9 či nějaký SJCAM (který?)
Děkuji za tipy

Re: Kamera na foto

Na fotografie nejspíše Xiaomi Yi, podle mého oka dělá nejlepší fotky... Pak hned následuje SJCAM SJ5000+

Rozlišení foto 12MP a video 4K ?

Píše se, že má senzor OV4689, což je 4MP. Že by 12MP doháněli interpolací?

Re: Rozlišení foto 12MP a video 4K ?

Ano, nejspíše to tak opravdu bude. Podobně jako u SJCAM SJ4000 například...

Slepota ?

Si slepý alebo hlúpy ? Vieš čo píšeš ? :D Prej, kamera se hodně podobá kameře Xiaomi Yi a je tak jasné, kde tvurci brali inspiraci... To si robíš srandu čo ? :D :D
Veď je to úplná kopia SJ4000, displey, vytlačené pismo na kamere, povrch bokov kamery, vchod na USB kabel a príslušenstvo :)
To keď už toto si schopný napísať a nevidieť... nemá zmysel pozerať žiadne recenzie... A SJ4000 wifi je lepšia kamera ako Xiaomi Yi... Ovela lepší obraz, kvalita, zaostrenie... s farbami je to trošku horšie ale niekedy sú reálnejšie..

Re: Slepota ?

Díky za hodnotný názor:-)

Ondra z www.sjcamczech.com ;-) (autor tohoto článku)

Re: Slepota ?

Xiaomi 16MPx SJ4000 4MPx, čo je ovela lepší obraz? Koukni na porovnání na YT

Re: Re: Slepota ?

Dodám, že SJ4000 má jen 2Mpx foťák, ale pro video to není důležitý údaj. Nicméně už jen pro 60fps a nejen to, je Xiaomi obrazově minimálně o třídu výše

Přidat nový příspěvek

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde